Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 9 april 2010 06:59

"Monster" finns med största sannolikhet med för att föra Hammarby tillbaka till toppen


Evert Ekh arbetar under sitt alias med att inhämta information från flera spelare i flera klubbar. Spelarna är öppna med vad de känner och några tycker det är skönt att få frågor från en redaktion som kan handboll. Fredric svarade på en del frågor som sin fortsättning i Hammarby och om den turbulens som varit i media kring elitlicensen. Fredric Pettersson är säker på sin sak och säger, förutom att det är skönt att Pilfalk verkligen har öppnat för en fortsättning hos de trefaldiga mästarna,


"Mitt kontrakt går ut efter säsongen men vi ska sätta oss ner och prata om en fortsättning i Hammarby. Blir det så kommer jag absolut se fram emot en kommande säsong. Nu förlorar vi ju Höglund tills nästa år men kan vi annars behålla samma lag som vi har nu och att vi unga kan lyfta oss ännu ett snäpp så är vi absolut ett slutspels lag i alla fall. Visst, det är klart att man blir påverkad av hur den ekonomiska situationen har varit men jag känner mig ändå inte jätte oroad"

 

Intressant trupp är att vänta nästa säsong och Hammarby är långt från uträknade.

Av Redaktionen - 8 april 2010 22:15

Kvalseriens resultat ikväll och fortsatt analys av nattredaktionen


Lif Lindesberg - IFK Tumba 35-29(16-13)

Hästö IF- Önnered HK 39-32(19-15)

H43 Lund - IFK Kristianstad 25-23(9-8)


  



Inga sensationsresultat med att H43 nu fått upp ångan är säkert. Två raka ger råg i ryggen. Då vi tror att detta blir en kamp mellan H43 och Tumba så ger vi här vårt tips.


Tumba har vändning mot Önnered och H43 vänder mot Lindesberg.  H43 vänder mot Lif Lindesberg och kammar med största sannolikhet 0 i dessa möten. Då är H43 kvar på 6 poäng, Tumba har 8 poäng om man gör sitt jobb, men svår bortamatch mot ÖHK som lika gärna innebär förlust. Då har bägge lagen 6 poäng efter vändningen.


Lindesberg seglar iväg och är efter två segrar mot H43 uppe på maximala 12 poäng efter dubbelmöte.


H43 spelar efter vändningen mot Lif, borta mot IFK Kristianstad och förlorar där med stor sannolikhet. Vinner Tumba hemma mot Lindesberg har Tumba 8 poäng(om man då slagit Önnered hemma och förlorat borta).


H43 möter sedan ÖHK hemma medan Tumba har Hästö borta. Segrar för bägge lagen är mest troligt vilket gör att H43 har 8 poäng och Tumba 10 poäng.


H43 har sedan Hästö borta vilket är seger och Tumba har IFK Kristianstad hemma vilket förmodligen blir för tufft. Lagen har nu 10 poäng var men H43 bättre målskillnad.


Återstår H43 hemma mot IFK Tumba där man som Stockholmare tippar med hjärtat och inte hjärnan. Tumba vinner med 27-26, bara för att spetsa till det lite.


E vi fel ute? Kom med ert förslag då!


The Thing i kvällsredaktionens tjänst


Av Redaktionen - 8 april 2010 21:19

Rimbo slår ikväll Eskil i Eskilstuna med 42-40 ! Jo ni hörde rätt. 82 baljor för Roslagsgossarna och det är fanimej inget annat än sjukt starkt.

Ny match i Eskilstuna på Lördag. Tar Rimbo detta är det bragdartat.

Chansen finns nu att Allsvenskan blir riktigt, riktigt intressant nästa år.

Rimbo hör hemma där tycker vi i alla fall.


Av Redaktionen - 8 april 2010 20:37

Johan i kamp med Lindesbergsförsvaret


Johan säger till Evert Ekh under kvällen via mail att

"Det är omförhandling som gäller för mig nu. Har inte tänkt att röra på mig om inget exceptionellt händer... Verkar slippa en andra operation i knät vilket känns grymt skönt. Känns som den här säsongen inte riktigt blev som jag tänkt mig.
Än så länge är det väl bara Höglund som sagt att han sticker vilket är jäkligt tråkigt. Vet att många kontrakt går ut men som det verkar nu så finns det ändå ett intresse av flertalet att vara kvar"

 

Johan tillhör det spelare som betyder mycket för Hammarbys fortsatta satsning och det är viktigt att få grundstommen kvar i 08 regionen och då gärna i Hammarby.

Det ljusnar och känns som truppens intresse för Hammarby kvarstår, trots diskussionen om uteblivna ersättningar.


Av Redaktionen - 8 april 2010 20:00

Djurgården Handboll är just nu inne i en process som betyder stora förändringar. Man har börjat scanna av marknaden på spelare och har sina favoriter.

Mail som inkommit till Evert Ekh har berättat om "lugnet före stormen" och att snart släpper man framtidssatsningen.


Nya sponsorer verkar vara klara och ska resan mot Elitserien påbörjas nästa år så behövs en bredare och mer träningsvillig trupp.


Stockholmshandbollen behöver ett starkt Djurgården som nu också verkar ha fått klart med spel till 100% i Kungliga Tennishallen. Detta skulle innebära att klubben hamnar i rätt miljö för en Djurgårdare. Dessutom rustar klubben för fullt då nya kanslilokaler och ny kanslipersonal ligger i planeringen.


Devil



Av Redaktionen - 8 april 2010 17:12

  

Rimbos vilde och mycket kompetente anfallsvapen, Ken Tollbring blir ett hett villebråd för många lag om nu inte Rimbo tar sig till allsvenskan.


Det verkar dock som att Rimbo HK får ge sig i kampen om den allsvenska platsen då man ikväll tar sig till Eskilstuna för match mot HK Eskil.

Ken är en av de mest sevärda och orädda spelarna i division 1 Norra där han ständigt legat i skytteliga toppen.


IFK Tumba har ett stort intresse av talangen Ken då han passar in i gruppen och framtiden med sin ungdomliga anda och stora fightervilja. Man har också talat om för Rimbo HK att intresse för Ken finns och att man haft en öppen kontakt med Ken utan några försök till värvning tidigare under året.


Mats Kardell säger att han är så pass intresserad av Ken Tollbring att han vill ha honom med i träning under slutfasen på elitseriekvalet. Men självklart är det upp till Rimbo att godkänna detta. 


Tumba kan erbjuda Ken såväl bostad som arbete om detta krävs säger Mats Kardell då Evert Ekh mailar frågan om ryktena är sanna.





Av Redaktionen - 8 april 2010 13:00

På lördag inleds semifinalspelet för damer i årets elitserieslutspel. Serievinnarna Skövde valde att ta sig an seriefemman Team Eslöv medans serietvåan Sävehof ställs mot serietrean Lugi. I och med att alla lagen avancerade till semifinal genom tre raka vinster i kvartsfinalserierna har de nu haft hela tre veckor till sitt förfogande för att förebereda sig. Detta borde innebära väl pålästa spelare och ett taktiskt rävspel. Det kan inte bli några överraskningar med andra ord.

Om inte tre veckor är nog för att analysera spel så vet jag inte vad.

Idag publicerar vi analysen för Skövde - Team Eslov och i morgon Sävehof - Lugi.


Skövde HF Lördag 10 april på SVT1 klockan 16:00Team Eslövs IK


Skövde har vunnit i princip allt denna säsong och man vann båda matcherna i serien mot Team Eslöv. Den första med åtta, den andra med nio mål. Om Skövde inte tar sig vidare till final i år är det en rejäl skräll, händer det så är det en rejäl skräll.


Skövde har bra spelare på alla positioner men har såklart sin fixstjärna i Angelica Wallén. Ni vet, Wallén som fick speltid, om än för lite, med landslaget i söndags mot Ungern. Det stärker henne rejält då hon gjorde det mycket bra.

Skövde har även elitseriens näst bästa målvakt, statistiskt sett, i Lisa Karlsson.

Hennes förmåga att stänga igen totalt under korta perioder i varje match ger Skövde ett målförsprång som inget lag förutom Lugi mäktat med att övervinna denna säsong.


Team Eslöv har även de ett bra lag men det krävs inte ett geni för att se vem som stjärnan i laget. Anna Olsson ÄR Team Eslöv. Lagets spel är uppbyggt kring att sätta Olsson i skott/genombrottsläge och hon tar alla lägen som ges. Med sina 101 spelmål i grundserien ligger hon 60 mål före Hanna Jeppsson som är näst bakomliggande 9m-spelare i Eslöv i skytteligan. Det är Olsson och 6m-spelarna som producerar.


Troligt är att Wallén och Olsson kommer att tas hårt i matcherna och antagligen punktas i perioder. Avgörande blir då truppernas bredd och där vinner Skövde överlägset på 9m. Erica Widell, Linda Cadario och Karin Nydén är spelare med mycket högre kapacitet än Hanna Jeppsson, Lina Möller, Lina Olsson och Johanna Blom. Lagens material på 6m är relativt lika. Om Eslöv ska spela jämt med Skövde måste mittförsvaret se bättre ut än det gjorde mot Skuru i kvartsfinalerna där det i perioder var väldigt förvirrat, något Skuru dock inte utnyttjade.


Effektiviteten i avsluten måste även bli högre än de 42 % de mäktade med i kvartsfinalerna, nu ställs de även mot en bättre målvakt.

Vad som talar för Eslöv är att de är ett äkta slutspelslag. Förra året bjöd de upp till kamp ordentligt i tre matcher mot svenska mästarinnorna IK Sävehof. Det är även ett rent helvete att som bortalag spela i Norrevångshallen med elitseriens mest fanatiska hemmapublik.Detta till trots tror jag Skövde, med den erfarne Frisk på bänken, kommer att klara detta i tre raka matcher.


Eder handbollskvinna i tjänst


Salander

Av Redaktionen - 8 april 2010 09:10

Citat


"Tack Evert!


Grattis till er fantastiska besöksfrekvens. Kul för er att ni har många läsare, det tyder på att det finns ett stort sug efter att läsa om handboll. Personligen tror jag att det behövs lite olika forum för att framföra åsikter avseende svensk elithandboll, där ni agerar lite som Pirate Bay. Lagligt, fast en del av artiklarna och kommentarerna inte är riktigt OK om man frågar pressombudsmannen. Men är det det folket vill ha (läs: er målgrupp) så fine enough.


Er länk till vår webb-TV på YouTube var en hit. Inför-matchen-reportaget mot Bajen är nu ett av våra mest sedda. Fast om det skall ligga länkat på heh.nu eller inte är en intressant fråga. Just nu håller vi inom HEH på att se över policyn för heh.nu. Den får väl utvisa vad hemsidan skall användas till. Det får ju inte bli för mycket Kiviks marknad över det, även om det är en god skånsk tradition ;-)"
Jörgen Hansson/klubbchef för YIF Handboll

Slut citat


---------------------------------------


Det som är tråkigt är att målgrupperna på bloggar av Evert Ekh och andras typ är tämligen ointressant för unga handbollare. Där är AOH starka. Men vi tror på att Communitytänk där man samlar alla typ ett "handbollsfacebook" så att även de unga får välja vad de vill följa. Dessutom också kunna följa handbollslag/spelar runt om i sverige, mot vilka de faktiskt kan få spela mot.


---------------------------------------

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards