Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 6 april 2010 09:08


All Star Team och Årets Komet
(2010-04-06)
Vid SM-banketten i Malmö Arena den 8 maj kommer All Star Team 2009-2010 och Svenska Spel Årets Komet att utses. Till skillnad mot tidigare år kommer pristagarna ej att kungöras i förväg.

Nomineringsarbetet för AST-laget pågår som bäst. På vissa positioner finns klara kandidater medan det på andra  är en helt öppen fråga mellan många spelre. Vilket är ditt All Star Team 2009-2010?
Vem är din kandidat till Svenska Spels Årets Komet? Statuter för Årets Komet: "Utmärkelsen Årets Komet tilldelas den spelare som under året fått sitt definitiva genombrott i elitserien och som genom sina insatser profilerat sig som en betydande spelare såväl i sitt lag som i elitserien i allmänhet."

Årets Komet de senaste tre åren har varit Niclas Ekberg, Johan Jakobsson och Oscar Carlén.

Maila till info@heh.nu. Ange om det är OK att publicera dina förslag på heh.nu.

Av Redaktionen - 5 april 2010 19:53

Match 1:3

 

Kval till divsion 1

AIK-Lidingö SK 29-28, efter förlängning

Ricoh-Tyresö IF 34-29


Toppen av division 2 är bättre än botten division 1. Svar ja!

Här blir det två raka för Ricoh medans Lidingö vinner match 2 mot AIK.

Spännande värre.


---------------------------------------------------


Kval till Allsvenskan

Irsta-IFK Trelleborg 26-34
Rimbo-Eskil 29-38


Noterbart är att Rimbo och Irsta är utslagna. Tyvärr så har de inte en chans att vända detta. De vinner inte två raka på bortaplan.

Nu ser vi vilken skillnad det på serien ovanför. För Irstas del så drog man nitlotten och måste till Skåne två gånger om man vinner en match. Kostar pengar det för en fattig division ett klubb.



------------------------------------------

Kval till Elitserien

 

Önnered-H43 30-31
IFK Tumba-Hästö 36-32
IFK Kristianstad-LIF Lindesberg 26-34


Önnered ledde med 1 mål när det var två minuter kvar. H43 har mycket tur som får med sig två mål här. De kommer få det svårt i alla sina matcher då de har svårt att springa från något lag.

Skåne mot Lindesberg, enkel match för Lif vilket ställer till det för IFK.

Man har förlorat en hemmamatch och nu är det tre lag på fyra poäng och skåningarna är katastrofalt mycket sämre på bortaplan. Nästa match är nyckelmatch för just IFK.

Tumba hemma mot Hästö, en rapport därifrån säger slött spel och en dag på jobbet mentalitet hos framförallt Tumba. Man gjorde vad som krävdes och tog två viktiga poäng. De är med i kampen om 3:e platsen och blir förmodligen det Stockholmslag som finns kvar när nu Hammarbys vara eller inte vara avgörs under morgondagen.



Av Redaktionen - 5 april 2010 13:19

  

Källman, Enström, Ekdahl, Fahlgren, Fritzon i The Pink Keeff band!

Crazy Olsson i fel band men ändå leadsinger.





Det har slagit oss, Svensk handboll är fanimej för mesigt. Vi har en massa vattenkammade och snälla gossar. De tystaste kan förvisso vara bäst men vem bryr sig så länge de inte gör något väsen av sig i syfte att skapa medial status och göra livet lättare för tillväxten på publiksidan. Publikfrieri = 0. Det får inte men är på väg att vara slätstruket att sitta i en handbollsarena i Sverige, det är livsfarligt.


På den tiden vi hade Bengan Boys fanns där en massa unika spelare som alla älskade att snacka skit och gapa. Dessutom drack de också en massa öl utan att det hände något i stil med ommöbleringen på tysklandshotellet. Man höll sig väl med journalisterna, man ställde upp och blev liksom folkkärt. Handboll var högre rankat än tre kronor under några 90 tals år. Det var ett självspelade piano.


Vad händer nu? Jo nu är det lite mindre framgångar på landslagsnivå och man är lite mer återhållsam med att sticka ut. Aktar hakan så att det kommer straffa sig.

Tar man medalj i hemma VM, eller rättare sagt guld kan man räkna med lite mer publicitet. Tyvärr ser vi inte framför oss någon extrem handbollsfeber - vi får hoppas på att höststartet andas lite mer temperaturhöjande attityder.


"Velourkillar" eller mammas fina pojkar säljer inga lösnummer, det gör vildar och oberäkneliga typer som säger och ibland också gör vad de tycker och sen lirar skjortan av alla. De har en förbannat egen och självsäker attityd och det gäller att ha attityd på elitnivå, det gäller att ha en jävla attityd på världsnivå.

Fråga Zlatan om ni törs. Han spelar flöjt i Motley Crue. Det var det enklaste instrumentet att lära sig.


Så våra kära vänner, vad säger ni om en match mellan de rosa grabbarna från Grålandz tillsammans med ett icke massmedialt älskande vilddjur, eller låta Tommy Lee och grabbarna snöra på sig skorna, ta kilovis med lim och ut och kötta.


Nu plockade vår layout bara några killar som inte direkt känns som de skulle kunna sätta sig i förarsätet, spänna ögonen i Tommy Lee och säga, "du, lätta annars ser jag till att skjortan e tom". Ni fattar vinken, inget personligt. Dessutom är Källmans mediala look snarlik en rockares.


  

  

Vince Niel, Nikki Six, Mick Mars och Tommy Lee 

Looks, talks and acts like shit - but they sell




Av Redaktionen - 5 april 2010 12:01

Vi klagar att vårt förbund inte kommunicerar med oss genom ett forumliknande media. Man har valt stelhet och gråtrist variant. Snabbheten är dock mycket bra i alla fall om vi jämför med våra Ungerska handbollsvänner. Vad tycker ni?

Där har man inte fått upp något av resultaten, nanana na na na.


Devil


Av Redaktionen - 5 april 2010 10:45

Vi vill se hur Svenska handbollsförbundet tänkt sig fortsättningen och framtiden. Vi hittade en överskrift på deras toppmoderna hemsida. Finns det eller finns det inte någonting för klubbarna att luta sig mot. Vi menar, så att alla kan gå i någorlunda takt och inte åt fyrtionio olika håll?


Här finns det att gotta sig i

Av Redaktionen - 5 april 2010 10:18

I artikeln nämns bl.a Sävehofs publiksiffor och varför den stora evenemangsstaden Göteborg inte kan förmå fler att titta på elitidrott. Det är allstå inte bara i Stockholm som det är ett problem. Storstadsregion ett och två har problem. Då har Sverige problem tycker vi.


Det måste tyvärr vara så att Svenskar i storstaden inte längre anser det vara intressant att följa idrott på elitnivå. Varför, vad gör vi för fel?

Varför kan Eriksdalshallen eller Råsunda längre bli överfulla?

Vad är det som händer med ekonomin i Svensk idrott?

Tappar vi för mycket profiler? Vad gör regeringen åt saken med mer än att låta Svenska spel skänka stålar?


En tanke är att det ju ändå pengar som vi själva lagt på vinstmöjligheter. Med andra ord, hade vi lagt de pengar vi lägger på att spela hos Svenska spel, hos elitklubbarna i form av biljetter och souvenirer, ja då hade det gått bättre. Eller?

Vad lär vi oss av detta? Att man kan lyckas med vad som helst med rätt reklam. Och att när staten inte bara ser till att ha monopol på spel i Sverige, man slåss även för att få ha monopol på att göra reklam för spel. Egentligen så är Svenska Spel bara en del av Skatteverket, med uppgift att dra in pengar till staten.

Men, det finns ju såklart några lyckliga vinnare som går hem med segern, så man får väl bestämma själv om man tror på vinst. För den genomsnittlige spelaren på Svenska Spel så hade det klart varit en bättre investering att köpa aktier för pengarna.


Är det spänningen en spelare söker så tycker vi att de tusentals kronor varje svensk lägger på spel likaväl kunde läggas på fler idrottsliga besök. Det finns spänning därmed men man kan aldrig bli rik !

Av Redaktionen - 5 april 2010 07:59

 


Expressen avslöjar att Fredrik Simonsson ska ta över Alingsås nästa säsong.

Expressen kallar honom doldis och det är klart att alla som inte gjort 100 landskamper blir doldisar för media eftersom de inte har den ringaste koll på handbolls Sverige. Vi som varit med ett tag vet att Fredrik är en trevlig handbollsprick med förflutet i HP Warta och med ett antal J och U landskamper bör han bli en frisk fläkt hos f.d mästarlaget. Han och Wedberg känner varandra väl från tiden i Sävehof och sen Önnered.


Ett oprövat kort senast med uppdrag i Borås. Handbollskunskapen är hög men vi tycker ändå att mästarklubben borde "ta i" lite mer för att få publiken som nästa säsong inte får sitt i Nolhaga, ska få kännas att det satsas på riktigt.

Kanske som assisterande?


Wedberg har inte rosat marknaden i år. En missräkning då värvningarna från RIK skulle lyfta laget. Man har dock satsat helt fel när Iveland skulle bli förstavalet på H9 och där sprack säsongen. Dessutom har Rylander petats mer eller mindre frekvent vilket gjort Alingsås spel till bedrövligt långsamt många stunder.

Det har inte varit tryggt i AHK i år och det får Robban ta på sig.


"Jag måste lägga min tid på annat, säger tvåbarnspappan som är kultur- och fritidschef i Partille kommun" gör nu att Rustan och Robban bli kommunala idrottspampar och kan arbeta för region Väst tar taktpinnen genom att tilldela större insatser för handbollen. Vem vet.



Av Redaktionen - 4 april 2010 20:46

  


Ska vi våga oss på en lite tippning i denna sex matcher stora handbollseftermiddag ?

Jodå, en flest rätt vinner en Evert Ekh t-shirt(obs leveranstid 2 veckor).

Vinner ni måste ni tala om vad ni heter. Vinner Evert Ekh redaktionen så bjuder vi på en segerblogg. Låter det bra? Glömde att säga, en enda vinnare gäller så tippa även slutresultatet. Här gäller det att chansa lite för att bli ensam man på toppen.


Evert Ekh redaktionen

Guif-Drott, 1, 28-24

IFK Kristianstad-Lif Lindesberg 1, 31-25

IFK Tumba - Hästö IF 1, 29-27

Önnered HK-H43 1, 26-24

HK Malmö - IK Sävehof, 2, 27-31

IFK Skövde - Alingsås HK, 1, 29-25


Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards