Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 10 april 2010 19:28

Hej!


Jag beklagar det som hände - det ska naturligtvis inte få ske.
Handbollen kom igång i Play först efter ca 5 minuter.
Vi ska naturligtvis se över hur det kunde inträffa - just nu kan jag bara be om ursäkt.


mvh


Jacob Hård
Projekteldare
SVT Sport


Vad betyder detta? Jo, att klagar vi inte så verkar det som vi inte finns där framför TV:n. Snabbt svar från SVT. Det ger lite plåster på såren

Av Redaktionen - 10 april 2010 18:37

Rimbo HK slog ut HK Éskil och är nu klara för allsvenskan 2010/2011!

Det omöjliga blev möjligt! Efter förlust i första matchen krävdes två raka bortasegrar för avancemang och efter vinst i förlängningen och sedan seger idag med 30-36 (15-16) är nu Rimbo HK:s herrar klara för allsvenskan! Det är helt sanslöst!


Evert Ekh är full av beundran och Stockholm glädjer sig enormt åt framgången.

Återigen bevisat, en Stockholmsjävel är en seg människa som aldrig ger sig när riktig kamp krävs för någonting. Underbart och en stor ära för oss att Stockholm nu från norr till söder sådan bredd. Det lönar sig i slutändan.


Grattis

Av Redaktionen - 10 april 2010 18:00

Skövde HF-Team Eslöv IK 1/2-final 1 31-27

 

Anna Olsson, planens dominant fick inte SVT att välja spänning framför bön


I vilken annan semifinal som helst hade man låtit Helgmålsringningen vänta, men inte när damernas semifinal i handboll skall avgöras i förlängningen.

Man sköt över på webben och tusentals tittar fick då panik, antingen för att de inte kunde få upp en bild, eller för att de helt enkelt inte visste vad internet var.


Dessutom så fungerade inte Svt.se och webbsändningen förrän efter 5 minuter.

Låt en TV kanal köra hela skiten, och då inte SVT. Skandal.

Dessutom slipper vi isdansgurun Roger Blomqvist som är direkt farlig för handbollens tv sändningar. Han är okunnig och försöker vara spontan och rolig genom att konstant säga "man sitter och skrattar och ler när man hör......"


Dessutom så kan väl förfan SVT låta någon annan än Nollan sitta expert. Han sa fel förnamn minst tre gånger. Byt ut honom mot en vass tjej, Pia Carlsson-Törnqvist, Anna Rapp eller varför inte Evert Ekh:s Salander.

------------------------------------------------

Matchen då, jo till slut vann Skövde, eller rättare sagt Eslöv förlorade. Skövde kommer nu kunna slappna av i match två. Spelar de såhär mosar Eslöv dem på hemmaplan. Anna Olsson visar att hon vill, Wallén lite mätt efter berömmet efter Ungernmatchen. Så blir det när man är orutinerad.

---------------------------


Till sist, Kjell E Larsson. Är du inte riktigt klok när du tar ut ditt genom tiderna bästa svenska damlag. Herregud, typiskt TV att ta en person som är den mest färgade i handbollshistorien. Har ni läst hans "inför" reportage? då fattar ni.


Kjells lag innehöll Ann Britt "Ampan" Carlsson och Linnea Torstensson på 9 meter. Ampan för att han förmodlgen känner henne och Torsten för att hon spelat i Skövde. Han glömde Åsa Eriksson(Mogensen) som är Sveriges meste och enligt oss, näst största handbollspelare på damsidan efter M H Högdahl. Dessutom Lina Olsson som tidigt försvann till Norge och blev Norsk medborgare för att Sverige var för dåligt. En av de bästa vänsterhänta svenska tjejer någonsin, för att inte säga den bästa.

Sen Kjell, du kan inte stå och se ut som du sett spöken när du är i TV. Skärpning Kjell och SVT, men mest SVT som låter Kjell vara det enda som händer i pausen. Det fanns säkert frågor från tittare som inte blev upplästa, men det är ju Svensk handbolls stora problem, att kommunicera med de intresserade.



Devil

Av Redaktionen - 10 april 2010 16:00

Svensk Handbollsförbundet



 

Svenska Handbollförbundet (SHF) är ett av sveriges 70 specialidrottsförbund. SHF bildades 1931 och omfattar nu 532 föreningar med sammanlagt 100.000 medlemmar.

  • Inomhushandbollen blev en OS-gren 1972.
  • Sverige har vunnit VM herrar inomhus fyra gånger, 1954, 58, 90 och 1999.
  • Sverige har vunnit EM herrar fyra gånger 1994, 1998, 2000 och 2002.
  • Rekordet i antalet landskamper innehar Ola Lindgren med 361 st.
    Mia Hermansson-Högdahl har gjort 216 landskamper.
  • 1990 utsågs Magnus Wislander och 1993 utsågs Mia Hermansson-Högdahl och Magnus Andersson till världens bästa handbollspelare.
  • På 1990-talet var Sverige en av de ledande nationerna inom världshandbollen.
  • Handbollsförbundet har utsetts till "Årets förbund" 1990 och 1998.
  • 1998 fick herrlandslaget Bragdguldet.

Det finns en mening vi inte tycker om alls.....

På 1990-talet var Sverige en av de ledande nationerna inom världshandbollen.

  


 

Svensk Handboll ska vara värlsledande på såväl ungdoms- som seniornivå.

Vi ska attrahera unga killar och tjejer handbollen genom att marknadsföra oss genom rätt kanaler och skapa en vinnande kultur, med en smittsam postiv approach.

Handboll ska ses som fartfylld och offenltigt uppskattat för sin ärlighet och bli det naturliga valet för unga och gamla i såväl hem som företagarmiljö.


Och kom ihåg våra handbollsvänner, det man inte säger eller gör i en ledning existerar eller sker heller inte hos fotfolket, tänk på det.


Ställ kraven här på evert_ekh@live.se


  

Av Redaktionen - 10 april 2010 12:40

Vi säger bara. Kan en ungdomsturnering så kan svensk elithandboll få detta att fungera till en vettig kostnad. Det måste gå, annars är det "skit bakom spakarna".


Vi har berört ämnet tidigare men kommer vidare att publicera skaer som rör handbollsmänniskor och internets möjligheter till bredare utbud.


0/webb-tv.jpg


Bedöm själva i morgonbitt när sändningarna startar kl 08:45


www.irstablixten.se



Av Redaktionen - 9 april 2010 22:44

Hej! Tack för snabbt svar:) Min fråga kvarstår dock. Har väntat på att HEH skulle ändra matchdatum på  Sävehovs-Ystadsmatchen. Men nehe....
Eftersom Hammarbymatchen inte har nån betydelse så kan väl den spelas på måndag. Enligt mig så är detta en inkompetensfråga av rang!!!!! Det måste väl ändå bli en grej av detta! Vilka andra idrotter har olika datum på sista match? Upprörd? javisst! det är en skandal!!
Snälla Evert ta upp detta igen!!/ Madde
------------------------------------
Ja du Madde!
Hur ställer vi oss till detta? Som anonyma har vi fått "sparken" från HEH:s länkkartotek - en policy de har beslutat om genom några telefonsamtal.
Vi har väl drivit lite för personliga påhopp tydligen. Idag lovade vi HEH:s Arne Johansson och Stefan Garpås att inte göra personangrepp.
Vi bad om att få länka våra inlägg och ska stå vid vårt ord, men, återigen som Tony Irving skulle säga, vi måste få uttrycka oss i sakfrågan. Och det tänker vi göra.
Det är alltså helt befängt, en helt unik sak för elitidrott att detta sker. ett avgörande i hur placeringen blir i respektive grupp styrs enligt uppgift av hur TV kan och vill sända matcherna. Också detta är befängt då TV rättigheterna inte direkt ger klubbarna några som helst intäkter att tala om.
Det är dock faktiskt som så att det i gruppen med Sävehof och Ystad faktiskt får betecknas som avgjord då Sävehof ska förlora med 9 mål för att tappa förstaplatsen. Detta gör att Guif och Drott, som egentligen inte vill möta Sävehof, vill förlora. De kan heller inte kontrollera resultatet under matchen utan måste faktiskt chansa och gå för fullt eftersom Sävehof då kan välja att matcha ett lite sämre lag genom att vila spelare tills semifinalserien då man vet vilka man får möta om man vinner respektive förlorar.
Det ingen har pratat om är att Drott faktiskt måste vinna över Skövde för att säkra en semifinalplats. De kommer att göra det då de inte kan spela på säkerhet och ändå gå vidare. En förlust kan göra att AHK genom seger mot Guif tar 2:a platsen. Detta gör att Guif faktiskt måste se till att vinna för att slippa möta Sävehof i en semifinalserie med tre bortamatcher. De vill garanterat ha Ystad som motståndare.
Vårt tips är att Guif förlorar mot Alingsås och Drott vinner mot Skövde och att Sävehof dessutom, inte förmår sig att förlora med mer än 9 mål, eftersom de inte vill möta Drott i semifinal.
Detta gör att Sävehof får möta Guif och Drott får Ystad, enligt oss, en helt fel lottning för samtliga lag, med tanke på statistiken.
Vilka spelar final? För att vara dramatisk så säger vi Drott - Ystad och detta med anledning av att ingenting har fungerat bra under denn säsong i vare sig planering, mediabevakning eller publiktillströmning. Detta den sista slutspelssäsongen innan VM i Sverige 2011. Det är lite oroande att vi inte lyckats tydliggöra visionen som VM skall bära med sig.  
Shut off - temporary

Av Redaktionen - 9 april 2010 11:30

Heh har tagit sig vatten över huvudet, vet ni varför? Inte?, Då ska vi berätta det.

Dessutom har man undanhållit klubbarna att tjäna en slant på röstningen till ett All Star Team och Årets komet.

  

Man vill alltså att handbollspubliken ska vara med och tycka till om årets AST och Svenska Spels Årets Komet. En underbar sak, där man söker stöd för sitt beslut hos den kunniga handbollspubliken. Men, som Tony Irving skulle säga, hur tänker man när man angivit en mailadress som alternativ? Har man inte bättre möjligheter då tekniken för att rösta inte direkt är "rocket science".

  

Ska Arne på heh kansliet sitta och titta igenom alla mail? Fattar man vad det kan handla om i antal mail? Om vi lågt säger att det finns 400 000 intresserade handbollstyckare, varav 1 % väljer att skicka ett mail har Arne 4000 mail att sortera. Har man tänkt på det?

 

Varför tar man inte hjälp och sätter upp en enkel teknisk lösning, precis om vid Jerring priset, folkets röst? Du kan genom att skicka ett SMS, typ "MV3" för en målvakt till ett för HEH avsett nummer. Då går tex 5 kronor till Svensk elithandboll. Röstar 4 000 människor(vilket det lätt skulle göra) så har man 200 000 kronor minus kostnader för trafiken, borde i alla fall bli ett netto på 150 000 kronor. Varför tänker man inte? Varför i helvete tänker man inte? Jo för att det ska gå så fort och inte vara tillräckligt genomarbetat. Är man helt från vettet? Man har ju en produkt som berör många människor så varför utnyttjar man den inte när man samtidigt får in välbehöva pengar, rakt in på resultatet.


Här är HEH:s text 


Nomineringsarbetet för AST-laget pågår som bäst. På vissa positioner finns klara kandidater medan det på andra  är en helt öppen fråga mellan många spelare. Vilket är ditt All Star Team 2009-2010?
Vem är din kandidat till Svenska Spels Årets Komet? Statuter för Årets Komet: "Utmärkelsen Årets Komet tilldelas den spelare som under året fått sitt definitiva genombrott i elitserien och som genom sina insatser profilerat sig som en betydande spelare såväl i sitt lag som i elitserien i allmänhet."
Maila till info@heh.nu. Ange om det är OK att publicera dina förslag på heh.nu.


Nu när de inte tänkt efter ordenligt så snälla du, kasta iväg ditt mail snabbt som fan och se till att det blir ohanterbart, då kanske någon tänker till inför nästa års röstning. Och gör någonting bra av det.


Vi startar en röstning hos Evert Ekh där vi fram till SM finalen har 8 omröstningar, var och en av dem varar i 3 dagar. Årets komet skiter vi, för vet ni vad, det finns bara en som är värd det priset och det är Evert Ekh himself.  Den 8:e röstningen är för årets tränare. Priset till var och en av spelarna blir en Evert Ekh tröja med texten "Jag är älskad av Evert Ekh:s läsare"



Vote for me!



 






Av Redaktionen - 9 april 2010 10:00

  IK SävehofSöndag 11 april klockan 18:00

  

Det här kan vara den mest intressanta kampen om en finalplats på länge på damsidan.Sävehof är favorittippade som vanligt men ställs mot ett Lugi som vunnit allt sedan serien vände i julas och besegrade de regerande svenska mästarinnorna med uddamålet i januari.


Sävehofs styrka är att de har riktigt bra spelare över hela banan, och på många positioner har de fler än en. De kommer att konsekvent spela sitt isärdragsspel som de gjort genom alla år, något som de kan lita till i pressade situationer. De kommer att få med sig ett antal räddningar från Grubbström som ger kontring.


Sävehof är en lagmaskin av rang. Något de dock saknar är riktigt vassa distansskyttar som kan bomba in skott och på så sätt tvinga ut motståndarna och ge utrymme för linjespelarna. Gulldén kritiseras hårdare och hårdare för varje landskamp som spelas för sin oförmåga att vara ett skotthot i mitten. Odén och Isaksson är kamikazespelare med bra avstämda skott men inte heller de är riktiga distansskyttar. Kasman får här ses som det enda riktiga alternativet. Mot ett Lugi med stora spelare som Jacobsen, Lagerström och Roxå i försvaret kan detta bli ett problem.


Till Lugis fördel talar att de har hittat en vinnarattityd som genomsyrar hela laget. Spelarna har lärt sig att använda sin tyngd på bästa sätt och med Jacobsen, Lagerström, Roxå och Radermacher är skottstyrkan möjligtvis tyngst i hela elitserien.


Laget har fått fart under fötterna vilket gör dem svåra att stå emot i uppställt spel liksom i andra fas. Vad Lugi inte har är den bredd som Sävehof har. Sabina Jacobsen är enormt viktig för laget både bakåt och framåt och en dålig dag från hennes sida skulle vara förödande för Lugi.

Lugi har inte heller lika vasst kantspel som Sävehof och måste därför lita till att 9m-spelet fungerar.


Som jag ser det kan denna slutspelsserie sluta hur som helst.

Kan Lugi behålla sin vinnarattityd och utmana Sävehof i första matchen i Partillebohallen tror jag Sävehof tjejerna kan bli lite skakade. Å andra sidan har Sävehof en enorm erfarenhet på pluskontot. De har varit i situationen förut, de vet hur det känns att ta sig till en SM-final, något Lugispelarna aldrig tidigare varit i närheten av.


Jag tänker gå på känsla och säga att Lugi tar hem det här. Kan de slå Sävehof i första matchen har de ett gyllene läge att avgöra på hemmaplan. Blir det däremot en sista avgörande match i Partillebohallen tror jag Sävehof vinner på rutin.

Hur som helst ska det bli jäkligt kul att följa!


I eder damhandbollstjänst


Salander

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards