Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 2 april 2010 10:00

Eftersom Svenska Handbollsförbundet inte använder sig av någon inbjudande presentation av matchen där bilder tydligen inte är intressant så har vi "kommit över" en från bildbyrån från matchen. Handboll är kamp, men vem fan ska se det om vi inte får fram bilerna ens på förbundets hemsida? 

"Har du sett bilden från matchen igår? Nä! Det har inte Stevie Wonder heller".


Ja, vi lämnar den mycket otrevliga slutspelsserien för herrar som faktiskt känns ointressant. Guif slog enkelt Skövde borta och nu kan bara ett mirakel rädda potatis- Robban från att "avgå". Nästa säsong önskar vi tillbaka avgörande kvartar, gärna i bäst av 7. Då blir det ju fler matcher. Det borde räcka för att mätta några munnar.


Sverige-Ungern, nu. Damernas EM kval, i ett ett som vanligt halvfyllt Färs och frosta komplex. Tomma stolar ekar "kom och sätt dig här, det är bra som fan". Marknadsföringen ånyo, katastrof, Det räcker inte med det vi gör, vi måste göra mer och rätt. Framförallt, jobba mot andra målgrupper än bara inavlade handbollsnördar. 1500 e inte okey på en landskamp, långt ifrån.


Matchen då, jo, inledningen kändes riktigt fröjdig, rakt och enkelt spel, en nysatsning med Anna Maria Johansson på H9 från start. Kändes väl sådär eftersom vi hellre hade sett och fortfarande saknar Fatima Malic, som jelt enkelt är bättre.

Men Anna Maria gjorde det riktigt bra och försökte.

Sen börjar det, avslut i dåliga och alldeles för snabba lägen, stillastående spelfördelare(ja, det är knappt man vågar kritisera Sävehof:s fotogeniska brottardottern) Gulldén men vi måste ju vara ärliga.

Isabella är ingen internationell 60 min spelare. Det går för långsamt dock så såg hon i alla fall till att hålla sig till det hon är bra på, i alla fall under perioder.


Märkligt är att Sverige har så svårt att löpa hem, men det är klart, det är en effekt av att spelare skjuter i lägen där ingen har förväntat sig skott, dessutom i flera anfall i rad. Jacobsen var lite het i Lund, ville väl visa vad hon går för. Var det tre anfall i rad som gav ett i röven? Tror det.

Inget fel med att skjuta, vi gillar hennes oräddhet, in med lite lugn bara.

På målvaktssidan hade Kain en normalt bra kväll. Tar en del, blandar och ger. Grubbström kommer in och gör en mycket stabil insats i andra. Vi får inte ihop räddningarna i statistiken då vi anser att hon var bättre än Kain men ändå inte om man ska tro siffrorna.


Det som i handboll är räddning ibland och ibland inte. Bättre med hockey, där är det ett skott på mål när "gummit" glider innanför stolpbredden. Enklare så, eller vad säger Hammarbys speaker som ser en räddning så fort bollen är i närheten av Micke Åström?


Kantspelare Boson behöver avlastning då hon inte fick någonting att fungera. Finns det inga andra V6 att tillgå?


På 9 meter så härjar det tunga gardet med lite småminuter för Jenny Alm, hon kan bli något. Skulle ha fått lite fler minuter på bekostnad av Anna Maria tycker vi. Alldeles för smalt spel på H9 stundom, dessutom enkelt att fånga i genombrott.

I mitten förstår vi inte varför Wallén inte får chansen, skytteligavinnare i elitserien och snabb som katten, dessutom en bra passningsspelare. 10 st 9 meters mål av 2 spelare där den ena gör 7 spelmål är inte superbra. Vår spelfördelare går tom från banan sånär som på ett straffmål.


På linjen känns det helt okey, Wiberg kommer mer och mer framåt och bytet anfall försvar hamnade nu på Sara Erikssons lott. Sara som förövrigt är en envägsspelare rakt av på denna nivå.


Glömt någon? Kanske bör nämnas AWF, Annika Wiel Fredén. Helt klart tillsammans med Linnea Torstensson det största hotet, tillsammans 17 av 26 mål säger väl allt.

Annika lyste revanchlusta och det är lite märkligt att hon nu fått 60 min direkt då hon var "under isen" tidigare. Hon är snabbast och mest rutinerad av H6:orna, dessutom en jävel på att kämpa. Betyder mycket för kontringsspelet, helt klart.


Till sist 3 brända straffar är en för mycket.

Per klagar på att de inte har tur med domsluten på slutet, rena tramset, matchen förlorades i slutet på första och i början på andra, detta pga av slarv och okoncentration. Det vet du också.


Ny match 4:e april - tills dess så finns ju tjejerna inte att nå via bloggarna då det är strängt förbjudet. Tyvärr stängs då den enda kommunikationen av eftersom det bleka svenska sportmediet inte direkt favoriserar handboll, i synnerhet inte om den spelas av tjejer. Svenska tjejer.


Avslutar med Classe Hellgrens kommentar "hon gör det klassiska sjunket", ingen kan få en någonting som denna normala målvaktsteknik att bli så fantastisk som Claes. Dessutom, Classe utan Robban P är mycket bättre. Det är mindre irritation och skitsnack.



Thing in the bing


Av Redaktionen - 1 april 2010 21:00

Vi på SEvert Ekh kan påstå att vi tillsammans har en enormt bra bild över handbollsstockholm. Under en lång work shop i förra veckan när grunden för stockholmshandbollens opinionsbildning lades började vi med tankarna om var de fåtal kronor som elitlagen i Stockholm faktiskt har att röra sig med, ska läggas för att det ska ta fart.


Den stora "idolen" i Svensk Handboll, alla kategorier är Sävehof, helt i en klass för sig vad gäller struktur och ordning, Vad fick dem att gå från liten till den största och mest framgångsrika föreningen på herr och damsidan sammantaget?


Grunden lades av, enligt oss, Svensk Handbolls viktigaste och mest inflytelserika gestalt, Herr Stefan Albrechtsson. Ett idogt arbete som också avlönades medförde att man successivt kunde ta på sig större kostymer. Man sjösatte Partille Cup som idag är maktfaktor i världshandbollen. Det är svensk handboll i världstopp som alla vill efterapa. De var först och är nu störst, med en orimlig möjlighet för någon att säga emot.


Partille Cup ger pengar och organisationen kunde därmed utvecklas till att innefatta fler personer. Fler starka personer som blev till ett "företag". Där klämmer skon på alla möjliga ställen i flertalet av föreningarna idag. Vi är inte marknadsmässiga för 5 öre helt enkelt. Vi har inte förstått spelplanen vi befinner oss på. Allt går inte som förr och idrotten måste helt enkelt tänka om i allmänhet, handbollen i synnerhet.


Vi kan inte tro att vi har något att erbjuda så länge de människor som finns i föreningarna inte kan avlönas på ett betryggande sätt. Grunden måste vara stabil annars svajar det snart. 

Börjar man där så finns den långsiktiga planen som ska generera íntäkter till klubben för att anställa fler. Det är som att starta ett företag. Hönsgården finns alltså inte bara i förbund, den är ett utspritt fenomen i hela handbollssverige.


Om man ska satsa elit måste några hörnstenar läggas tillrätta på en plats med stabil grund. Det kan handla om att en kommun är ovilligt inställd till elitidrott eller att underlaget och intresset i närområdet är stendött eller i alla fall mindre intresserat.

Det går inte att bygga elitlag utan organisation och förankrat stöd från närområdet. Det är en omöjlighet och en utopi.


Vad Stockholmshandbollen måste göra är att, för att citera min kollegas tidigare inlägg, finna en tupp. En tupp som leder regionens satsning tillsammans och inte emot klubbarna. Klubbarna i sig måste förstå innebörden om deras ideelllt arbetande och handbollsälskande ledare, spelare och hjälpredor även i framtiden ska få titta på elithandboll i regionen.


Återigen, Hammarby, Djurgården och Tumba. Ta första steget mot en bredare lösningar mellan föreningar och förbund, arbeta för elitahandbollens existens. Visa att organisation går före dyra spelarkontrakt och misslyckade satsningar.

Skapa den organisation som krävs för att regionen ska lyckas, bjud in till bredare dialog, ställ er upp och ropa tillsammans. Utan er händer ingenting, är det någon som säger emot? När hände det något i handbolls Stockholm senaste som medförde en tillväxt eller ett gemensamt projekt och som också kom framåt.


Detta kan låta banalt men utan de klubbar som faktiskt varit eller är i eliten så stannar handbollen för gott. Vill vi det? Skulle inte tro det.


Högaktningsfullt till er alla i Stockholmsregionen.



Devil

Av Redaktionen - 1 april 2010 15:48

Serielunk, matcher utan betydelse och dessutom missad semifinal. Har man kanske lärt sig mer än hur det är att spela i Spanien nu?

Eller är man inte bättre?

Att agera först och prata sen!?

Tiga är guld...



Bruce Banner

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards