Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 4 april 2010 20:06

Vi ber er ha tålamod eftersom vi är intressant politikerpåverkan på spåret....Vi hade lovat 21:00 ikväll men det händer under tisdagen

Av Redaktionen - 4 april 2010 13:18

   

Linnea Torstensson, återigen bäst i det Svenska laget.  


Kom in lite sent i första halvlek och kan inte bedöma de första tjugo.

16-10 i baken med 12 tekniska fel i första halvlek är långt från godkänt. De spelare som visar vilja är dock Linnea Torstensson och Anna Maria Johansson även om Anna Marias spel måste bli bredare. Vad handlar det om. Jo det är i matcher som betyder något som målvaktspelet inte kan vara obefintligt. Inga distansskott på kontot för Grubbström och Kain. Angelica Wallén visar också stor vilja.

-------------------------------------------------

16-10 blir 16-15, 5-0 på 9 min

Försvarsspelet helt annorlunda aggressivt och armarna på rätt skottarm. Det gör allt. Torstensson har på två matcher börjat visa mer än tidigare, hon växer ut till en världsspelare på riktigt. Sällan hon har gjort två matcher i rad av sådan hög klass.


Annika Wiel Freden bränner två raka men tar tredje och fjärde - visar eget självförtroende. Det hade inte Wikensten gjort. Stor skillnad. 

Dessutom så spelar vi ett bredare spel vilket gör att det blir svårare för Ungern i sin kamp mot Torstensson. Sverige visar bättre tryck i andra fasen och har inte många tekniska fel i andra halvlek. Det börjar se bra ut - bättre än på mycket mycket länge.


Bella och Flognman visar fint samarbete under perioder - Bella ska användas som passningsspelare vilket också hennes nya roll i landslaget nu börjar medföra.

Spelar dock för långsamt när Ungern spelar högre utgrupperat försvar.


Per Johansson förstör tyvärr matchen och får en tvåa när Sverige har fått 6-5.

Mycket illa av honom. Om det nu var snack, vi vet inte. Kan ha varit felaktigt byte i sådana fall så är det bara lite hans fel.

Och våra flata kommentatorer säger ingenting förutom att ”det är bra att spela 5-5”. Är det bättre än 6-5? Skärpning Classe, du kan inte var kompis med alla om du kritiskt ska kunna säga någonting. Han gjorde fel, det var inte bra - det räcker med det.


Varför får inte Wallén spela mer då hon är svårstoppad med sina snabba genombrott? Hon gör mycket mer för osäkerheten mot ett försvars som Ungerns än Gulldén gör. Mer spelare med snabba fötter ger mer utrymme. Enkel analys.


Matchavgörande situationer:

Per pratar ut sig när man hade 6-5, Det dåliga målvaktsspelet och den första halvlekens försvarsspel samt att Angelica Wallén inte får spela mer än hon gör.

På det hela taget en godkänd Svensk insats beroende av 2:a halvlekens spel.

En bra landskamp i en lagom stor och FULLSATT handbollshall i Ungern.


Målskyttar och annan statistik finns på damhandbol.nu och på www.handboll.info om några timmar, dagar eller veckor. Vem vet, Inga bilder från matchen ännu med håll till godo med en bild från förra matchen. Härlig fotograf http://www.viktorljungstrom.se/. Han ska vi hitta en samarbete med, undrar varför handbollsförbundet eller Heh inte knyter upp honom? Han visar härlig inställning till handbollen.



Av Redaktionen - 4 april 2010 12:00

  

Man kan välja var någonstans man vill börja sin resa i denna backe och hur man ska orka ta sig uppför.

När man väl är uppe så går det utför och då måste man ändra sin taktik.


Stockholms handbollsföreningar och förbund är alldeles för kortsiktiga. Visst finns det undantag, men överlag så behövs det tänkas längre än nästa säsong, det saknas helt enkelt långsiktighet. Hur många klubbar sitter just nu och funderar över hur nästa säsong kommer att se ut?
Mål, handlingsplan och uppföljning krävs för detta. Själva genomförandet kräver en ledare som tror och vill. På riktigt.

Det är enkelt att sätta upp mål: Vi skall bli ett allsvenskt topplag, vi skall ta SM-guld, vi skall vinna serien i år, etc, etc, etc. Alla kan nämligen sätta upp ett mål, trots det så är det flertalet av föreningarna som saknar den gemensamma målbilden.

Klubbar och samtliga förbund har idag ingen långsiktig strategi, en vision. Vad vill man åstadkomma? Långsiktigt eller kortsiktigt? Man är man farligt ute. Risken för fiasko är väldigt överhängande redan innan domaren har blåst igång säsongen.

 Vad har Stockholms handbollsförbund för mål och vad har man för vision? Trots att jag varit aktiv inom handbollen i Stockholm under mängder av år vet jag inte det, har ingen som helst aning faktiskt.

Vill man inte, kan man inte eller orkar man inte förmedla det utåt? Om man inte vill någonstans så kan man inte starta någon resa. Då åker man bara runt i cirklar.

Motpolen tycker jag är Sävehof IK. Det första som möter en på deras hemsida är en snygg layout och högst upp under fliken ”Om klubben” står föreningsidé och vision. Lär av detta ni andra:

Vision Sävehof:
”IK Sävehof skall vara Nordens ledande handbollsförening såväl när det gäller sportsliga resultat som socialt ansvar.”

Ett företag har satt ut sin affärsidé och det ekar rakt igenom – alla vet målbilden.


Jämför denna vision med: ”Vi skall ta SM-guld 2014”. För mig är det ett delmål och den stora frågan jag ställer mig är vad det där SM-guldet leder till.
Om man nu har satt upp ett mål, långsiktigt och kortsiktigt så återstår det att göra en plan. Kalla det vad ni vill, men man måste ha en plan för att ta sig dit man vill. Utvärdera sedan planen och ställ er frågan vad är det som gör att vi lyckas?



”Hur vill vi att klubben skall se ut om fem år”
Kan inte alla handbollsklubbar i länet ta upp denna fråga på nästa styrelsemöte?  Många skulle säkert säga att de vill att de skall se ut precis som det gör idag, vilket är helt OK. Alla skall inte bli elitföreningar. Andra kanske skulle få en liten tydligare bild om vad som krävs i form av arbetsinsatser, struktur och ordning.




För att förtydliga vad jag menar så skall jag ta ett konkret exempel;

Stockholm har ett problem som vi dragits med i många år nämligen att vi har för få domare i distriktet. Detta medför att för många domare får döma en nivå de inte är kompetenta för. Det i sin tur skapar irritation hos spelare och ledare och frustration hos domarna. I mitt tycke en ohållbar situation. Vem bär ansvaret och hur kan man lösa det? Genom att klaga i debattforum eller genom att nitiskt jaga dem som bär ansvaret, i detta fall förbundet

Rätt; ”Vi skall inom fem år fördubbla antalet aktiva domare”

Fel: ”Det behövs fler domare alltså! Det här går inte, skriv ett mail till alla och säg det”

Hur; ”Vi skall bygga ett arbetsklimat och en utbildning som gör att fler vill bli domare. Vi skall arbeta tillsammans med föreningarna för att få fram fler domarämnen och därigenom skapa konkurrens som gör att vi kan ställa högre krav på oss själva vid tillsättningen”

Handlingsplan: 

Vi skall …
                             Vi skall …
                             Vi skall …
                             Vi skall …
                             Vi skall …

Tyvärr är jag inte kompetent nog att säga vad som skall göras på detaljnivå men en start är att domar kommittén i alla fall på ett tydligt sätt sätter ner foten och säger något som gör att föreningarna inte har en chans att slingra sig genom att säga ”det är ingen som vill bli domare, vi har frågat”.

Man får vad man förtjänar brukar det heta, i detta fall får vi garanterat ännu större problem om några år.  Så, Stockholms handbollsförbund! Ge oss en tydlig målbild med bakgrundsproblematiken utifrån er vardag, beskrivet på ett sätt som gör att det blir allas ansvar. Det är ni som håller i taktpinnen, ni bestämmer.  Låt det bli ballt att bli domare, ge dem gratis domarkläder från en sponsor, bötfäll ledare som beter sig illa mot unga domare, gör en domarresa, ta hjälp i utbildningsupplägget externt. Förklara varför det är viktigt för framtiden. Agera med en långsiktig plan för domarutveckling och mata föreningarna med denna målbild så kanske vi om några år kan ställa högre krav och verkligen få bort de som faktiskt inte platsar, ens på någon nivå.

 Ja nu fick ni lite att jobba med, dessutom också denna önskan i text via e-mail tillsänt er under måndagen. Då kan ni inte komma och säga att ni inte läst den.


Batman

Av Redaktionen - 4 april 2010 10:33

HP - modell 2004


Ja då blir det väl en liten epok som går i graven. HP, alias Henrik Persson slutar med handbollen. Hanrik som inför denna säsong hamnade i Silwing Troja och fick avsluta sin karriär som avstängd efter direktrött, har bestämt sig. Han lägger pannbandet på hyllan och därmed går epoken HP i graven, likaså faktiskt också pannbandet.

Då var det levererat. Vad tyckte ni om HP? Var han Stockholms svar på Lunds JP(Jonas Persson född 1969).



Thing

Av Redaktionen - 4 april 2010 09:00

Efter ett mailtips(det kommer in massvis) så har vi grävt i hur Ohly bidragit till handbollens överlevnad i 08. Den som lever får läsa mer under kvällen.

Vissa stångar sig blodiga - andra drar i lite småtrådar.


Red.

Devil

Av Redaktionen - 3 april 2010 09:32

Vi tycker att AOH är framtiden, nytt fräscht och brinnande, sånär som på en sak. Man har glömt bort att det finns massvis med bloggare som skapar debatt och som driver på i svensk handbolls utveckling. Man vägrar notoriskt att ta in länkar till de största bloggarna. Vi förstår att man inte vill ha trafik ut från sin sida men är man med i den breda debatten som AHO är får man dem tillbaka om man håller sin höga kvalitet. Så Leif, utan att kritisera på något sätt, lägg upp bloggarna på sin site och skapa också bredare opionion för Svensk handboll. Ni är viktiga men tillsammans är vi starkare.

----------

Redaktionen för samarbete

Av Redaktionen - 2 april 2010 15:17

Fredrik Wahlström har sina krav och Lugi var beredda att göra allt som står i sin makt för att få signaturen. Hemåtvändande spelare brukar vara en ett bra alternativ men det måste också vara spelare som faktiskt fortfarande levererar.

Fredrik visade inte i O/V att han är på toppen av sin karriär och det känns som att detta kan bli ett felval för Lugi. Vi kan ha fel, då ber vi om ursäkt efter nästa säsong.


Fördelen med Fredrik är självklart att Elitserien blir lite mer rutinerad och namnkunnig. Det är bra för Svensk handboll.

På det stora hela alltså, bra för Svensk Handboll, en chansning med hög prislapp för Lugi, trots att övergången i sig är gratis, sk. bosman.


Thing


-----------------------

Av Redaktionen - 2 april 2010 11:38

Vi har varit inne på det förr och vi vet med vilka medel vi kan få saker att hända. Vi har det nätverk som krävs för att skapa den framtida Community som krävs för Svensk Handboll. Nu är det bara till förbundet att höra av sig. Intresset finns. Vi ville bara säga det så att det inte gick någon förbi. Knappen kan tryckas på snabbare än de förstår. Det är bara för www.handboll.info att lämna in - ingen kommer längre ha någon anledning att besöka sidan om vi gör det vi planerar att göra.


Det har inkommit mail från flera som sagt att "vi är med, fortsätt på verka, det händer säkert något snart". Vi ger dem veckan efter påsk, sen drar vi igång och vi är många. Dessutom med en gemensam nätkompetens som handbollsförbundet inte ens med dyra konsultinköp kan konkurrera med.


Svensk Handboll I Framtiden ska leva ett rikare och attraktivare liv.

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards