Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 17 april 2010 15:25

Att åka skidor och skjuta mitt i prick efter nio månader eller att spela CL slutspel efter nio veckor. Att inte det uppmärksammas på ett bättre sätt är katastrofalt. Grit Jurak är en världspelare och att 9 veckor efter förlossning spela på denna nivå tyder på en sak, järnkvinnor spelar handboll. Någon som säger emot?

Nja, finns ingen som kan.


Evert Ekh kommer inom kort att publicera en interjvu med Grit här, vill du veta hur det känns att föda barn och hålla världsklass samtidigt, stay tuned.

Thing

Av Redaktionen - 17 april 2010 12:26

De båda returmatcherna i damernas semifinaler i Champions League kan ses direkt på nätet (Webb-TV) via www.ehfTV.com

 

Det är på lördagen 17/4 kl. 14.45 Larvik HK - Viborg HK. Matchen kommer att dömas av det svenska paret Patrick Håkansson / Maths Nilsson. Damhandboll.nu berättar. Bra gjort, vaket!

 

  

 

--------------------------------------

Vi vill se reaktionen på när vi berättar att Heh inte berättar att det visas CL handboll på webben live. Varför gör man inte det? Finns det ingen ansvarig utgivare? Dessutom ska väl Svenskar vara intresserade av Svenskar som spelar i landslaget? Inte? Jasså.


     

 

Av Redaktionen - 16 april 2010 18:31

Under en period av en månad har Evert Ekh blivit Sveriges största, bredaste och mest lästa handbollsblogg. Den har varit, och är, kritisk men också tillräckligt påläst för att skapa debatt. Under veckan som gått har Heh valt att totalt ignorerat Evert Ekh, då vi är anonyma. Man har inte velat publicera Marcus Haglunds intervju med Evert Ekh, eller rättare sagt, den togs bort, trots att Marcus då var anställd på Heh för att publicera handbollsartiklar. Detta är en skandal anser vi.


Under den gångna veckan noterade små men väldigt positiva förändringar i förbundets "approach" ut mot oss handbollsälskare. Man la på lite finess och proflerade Bring Cup mer attraktivt än man gjort tidigare. Evert Ekh anser att förbundets huvudsponsor för landslagen bör få ut lite mer av samarbetet.


Om detta mailade Evert Ekh med Christer Thelin om - tackade för att man gjort något. Vi får, med Christers godkännande, publicera denna konversation.

Vi skickar över länken till Aftonbladet, Expressen, SDH och HEH och hoppas att Svenska Handbollsförbundets VD är så pass legitimerad att han får en liten, löjlig länk.


Följande sades, ordagrant(kan vidimeras av VD, Christer Thelin)


Evert Ekh till Christer Thelin

Vi blir faktiskt förbannat glada på Evert Ekh redaktionen när vi ser att någon har gjort något för att lyfta upp Bring Cup - vilket vi skrev en del irriterade kommentarer kring för några veckor sedan. Det kändes inte som Bring fick ut något av den satsning de gör på landslaget.
Nu, några veckor senare känns det modernare och bättre, helt bra är det inte men Rom byggdes inte på en dag.
 
En stor eloge till den som tagit tag i det, det verkar vara den nya marknadsassistenten Therese Bringfors som börjat verka. Enligt hennes meritlista så finns det hopp för Svenska handbollsförbundet. Bra jobbat, tack. Och
länken, den bjuder vi på. Det är ni värda.
 
En sak bara, Svenska handbollsälskare vill se hur du ser ut, precis om de flesta vill veta vilka Evert Ekh är. Ni måste, vi måste inte, i alla fall inte än. // Evert Ekh, Sveriges största grupp av handbollsbloggare

  

  

Christer Thelin

Christer Thelin, VD, SvHF

  

Christers svar är på heder och samvete ett citat.

  

"Hej,

 

Tack. Nej det är rätt Rom bygget tog väl ca 250 år eller något sådant. Vi jobbar på med utveckling inom alla områden. Vi är också medvetna om att kraven ofta skall vara högre än vad man presterar för att man skall bli bättre.

 

Utifrån tidigare mailkonversation vill jag bara säga att dörren hos oss är öppen för ett möte utifrån den fråga ni ställt. Ni bestämmer själva hur och när.

 

Beträffande exponering i media är det spelarprofiler och i vissa fall tränare som lyfts fram och som skall synas. Sporten på banan skall vara i fokus och är det som bygger storys och sporten. Blir inte minst tydligt när olika idrotter går in i slutspels- och finalfasen. Instämmer också helt med att det handlar om att bygga profiler.

På såväl klubbnivå som landslagsnivå.

  

Vi har under många år därför jobbat tillsammans med elitorganisationerna för att skapa ökad tv-exponering. Våra spelare måste  synas mycket.

Om vi jämför med några år bakåt i tiden har vi kommit en bra bit på väg vad avser antal matcher och timmar. Vi är också rätt glada över att vi fått de två stora tv-bolagen som partners. Både vad avser klubbhandboll och landslag.

Finns en del siffror i vår verktygslåda under rubriken svensk handboll som belyser detta.

Att det ibland varierar mellan åren beror ofta på hur framgångsrika vi är i EM och VM. Går både damer och herrar långt stiger kurvan kraftigt.

 

Ordförande i styrelse/kommittéer eller tjänstemän kan vara intressanta då något särskilt inträffat. Ofta då verksamheten inte gått som planerat/önskat. Sportsliga resultat, administrativa missar och liknande.

Min roll handlar mycket om att vara styrelsens förlängda arm, ha kontakter med elitorganisationer, SDF, föreningar, RF, sponsorer o s v.

  

Givetvis också att i princip alltid vara tillgänglig för media. Eftersom jag har en hel del kontakter i andra liknande förbund och följer deras verksamhet så vill jag nog påstå att det ser likadant ut där.

Det finns väl dock ett undantag och det är den nyligen bortgångne f d ordförande i Ishockeyförbundet Rickard Fagerlund som var en unik person som skiljde sig från alla övriga vad avsåg medial exponering. Tupparnas tupp…..

 

M v h

 

Christer Thelin"

-------------------------------------------------------

  

Evert Ekh:s uppgift är inte att skapa oreda i Svensk Handboll, det är att skapa reda och kompetensmässig strukur.

 Det finns organisatoriska problem som måste belysas, analyseras och förbättras, detta för att ungdoms- och elitsatsningen ska få fart igen.

 

Våra landslag ska vara konkurrenskraftiga internationellt, vilket skapar nationell tillförsikt. Vi behöver synas och det börjar med vår ledning och sen i rakt nedstigande led, till föreningar, spelare, ledare och till sist men mest viktigt, publiken måste attraheras till arenorna.

Det är allas ansvar, om man vill ha tillväxt inom handbollen innanför vårt avlånga lands gränser.

  

Denna intervju kommer förhoppningsvis att bli debatterad och också genom att vi godkänner de kommentarer vi anser vara rumsrena. 


En god och välbetittad handbollshelg,


Evert "vem fan e Evert" Ekh 


Av Redaktionen - 16 april 2010 17:15

HEH och SDH blir "Svensk Elithandboll "
(2010-04-15)
Vid HEH:s medlemsmöte i Malmö presenterades den pågående organisationsutredningen som har som direktiven att arbeta fram formerna för en fusion mellan HerrElit Handboll (HEH) och Svensk Damhandboll (SDH) till en gemensam elitorganisation Svensk Elithandboll (SEH).

Detta är en fråga som varit under luppen vid tidigare tillfällen utan att någon ändring skett. Alltmer har HEH och SHD, både administrativt och kommersiellt, närmat sig varandra under de senaste åren och beröringspunkterna är legio. Det gäller t.ex sponsring, TV, online, presskonferenser och SM-finaler.


HEH har sedan drygt tio år ett effektivt och väl fungerande kansli medan SDH inte har byggt upp samma administrativa bas som navet i sin verksamhet. I detta avseende ser man stora utvecklingsmöjligheter och samordningsvinster som gör att handbollen står starkare rustad inför framtiden.  


Som organisationsform diskuteras bildandet av ett bolag där inte bara HEH:s och SDH:s verksamhet skall ingå utan även arrangemanget av SM-finalerna.


HEH-klubbarna var eniga om att genomföra en fusion och medlemsmötet gav HEH-styrelsen mandat att jobba fram ett komplett beslutsunderlag betr. organisationsform, ledningsfunktion, kansli samt måldokument.

-------------------

Snälla, ta hjälp utifrån, styrelsen har säkert häcken full

 

Några korta några frågor

 

1. Pressrelease till media, har Aftonbladet eller Expressen fått mail eller måste de gå in på Heh för att läsa detta.

2. Vill inte handbollsförbundet länka detta till sin hemsida?

3. Var är uttalandena från respektive ordförande?

4. När i tiden ska det bli verklighet

5. Vem är avsändare?

 

Förlåt, det var ingen kritik mot någon, det finns dem som undrar

................................................

 

 

Av Redaktionen - 16 april 2010 14:42

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE


Stockholms Handbollförbund kallar samtliga medlemsföreningar till årsmöte.


Tisdag 15 juni 2010 kl. 18.30 i Folksams hörsal, Skanstull.


Eventuella motioner skall skriftligen vara Stockholms Handbollförbund tillhanda senast  

15 maj 2010.


För eventuella frågor kontakta kansliet tel. 08-55 606 890

  

Med vänliga hälsningar

STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND

Styrelsen


Frej Söderlund

Sekreterare -e.u

Av Redaktionen - 15 april 2010 19:59

Ikväll bli det åka av här på Evert Ekh. Vi emotser er hjälp, eller kräver er hjälp.

Kommentatorsdelen är avstängd så ni får maila då samtliga inlägg blir publicerade på ett speciellt sätt under Söndagen. Du kommer att ha tre dagar på dig.


Du har en uppgift som handbollsvän, visste du det? Att sitta hemma och tjura leder ingen vart, att sitta hemma och klaga leder heller ingen vart, att tala med andra leder någonstans. Handbollen måste lyfta, därom råder inga som helst tvivel.

Det börjar hos oss själva, vad gör jag för att någonting inom den idrott jag har valt att finnas som spelare, ledare, åskådare eller styrelsemedlem i? Vad vill jag att handbollen ska vara om 10 år? En blöt fläck på en innebandyplan eller en stor och stark nerlimmad handboll rullandes framför fötterna på fotbollsspelaren?


Vi har nyss fått klart med vår tröjleverantör och vill ge er chansen till att få en exkluviv Evert Ekh tröja hemsänd. För att gå någonting måste man ge någonting, men det vet du ju redan. Det har en vettig uppfostran givit dig.


Så, vad vill vi att du bidrar med?


Till vår nya tanke "Vill du också bli en Evert" letar vi efter en logotyp.

Kan ni hjälpa oss? Skicka in ditt bidrag till eeb.sweden@live.se så publicerar vi samtliga bidrag(utom porr så klart) på Söndag.


Vad säger du? Vill du också bli en Evert?

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards