Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 16 mars 2010 11:49

 

Saxxat från http://www.silwingtroja.com

 

Det var nog länge sedan som vi haft så mycket bortfall till en match. Hade gärna velat gå till kval men som det är nu i truppen är det skönt att vi kan spela avslappnat och bara ha roligt. Till onsdagens match så är följande spelare av olika anledningar borta: HP, Daniel G, Erik (slog sönder tummen på måndagsträningen), "Glimman", "Mogge", Andreas. Sedan tidigare har ju Hällqvist flyttat hem igen. Då Sparta har sin sista match på söndag så är de också låsta.
På grund av ovanstående så har vi kallat in Linus Dennerlöv som backup till a-laget. Trots att han är otränad så kan han med sitt spelsinne gå in och ta lite speltid på olika platser.

Jag har svårt att säga hur vi planerar att spela då det blir ett nykomonerat lag som kommer till spel. Fredrik kommer (om han är frisk, legat magsjuk i 4 dagar) t.ex att spela 9 m, det blir intressant.
Skånela har precis spelat J-Sm och gjort det bra. Kommer troligtvis med ett bättre lag nu mot vad de hade i början av säsongen. Har fått tillbaka Jesper Östlund från OV Helsingborg och det är en riktigt bra skytt. Sedan tidigare har de ju lillebror Östlund och som är oerhört lovande. Som vanligt har de bra kantspelare.
Hoppas Ni tittar upp för att bevittna säsongens sista match som jag tror kommer att bli både sevärd och tempostark

 

Vestis


Stockholmhandbollen säger lite irriterat....


1. Berätta gärna lite mer om hur ni tänker spela så att Skånela får veta exakt hur ni har tänkt försvarsarbetet också...kan vara bra att veta.

2. För att kvala uppåt ska man förstå vad som krävs i träningsmängder och i taktiska tankar. "Hade gärna velat gå till kval?". på bekostnad av mer satsande föreningar?

3. Jesper Östlund är ingen skytt. Har aldrig varit. Kommer aldrig att bli.

4. Vad blir intressant med att låta en linjespelare spela 9 meter? Berätta mer!

5. Hällqvist har ju inte varit med på flera månader, varför säga det nu?


Konstaterar att Silwing säger att de kommer att torska med minst 10 mål, eller vad tycker ni?


MG

08
Av Redaktionen - 16 mars 2010 11:22

Trots allt är Zanotti en färgklick i svensk handboll. Han har dessutom en koppling till Stockholm genom sina år i Skånela IF. Det gör honom till en "fri från skitsnacks" tränare. Sådana är vi här i Stockholm. Men......


Johan förhelvete! Sluta snacka en massa ostruktuerat mumbo jumbo i time outerna....Mer tydlighet mot grabbarna. De verkar inte fatta vad du säger och tittade man noga så log killarna hånfullt under TO i matchen mot Kristianstad.

Fattar de inte att Du menar allvar eller är de säkra på slutspel?


En stockholmare hade aldrig accepterat att K E du Reitz inte tog ett större ansvar på plan och dessutom stod och log i T.O:en Alla snackar om att han är så jävla bra. När var han bra senast?


Nä Johan...DU passar bättre i Stockholm så ta nyblivna tantaloran och masa dig hit. Här finns inga pengar men väl spelare och klubbar som skulle behöva din attityd för att de vill någonting med sin handboll. Vi ordnar slantarna på andra sätt. Du kanske kan börja jobba?


Dessutom så är utelivet, enligt senaste mätningarna, 892 gånger hetare här än i Lund.....Det vet du ju själv om men kanske inte alla lundabor...

Av Redaktionen - 15 mars 2010 23:32

     


Visst fan är han bra som tränare, den mest meriterade i Stockholmsarenan, i alla fall till tränaruppdrag. Han är såklart, Tomas Ryde. Oraklet som garanterat kan få spelare att göra saker de aldrig gjort förr och det bara genom att få dem att tänka lite annorlunda. Tyvärr för Spåret kom han försent in denna säsong. Hade han varit med från start hade varit slutspel.


Men....det som ger resultat långsiktigt kostar slantar kortsiktigt och har man lite koll så vet man att Tompa kostar en rejäl slant att anlita.

Spårvägen har råd, eller osynlige köpmannen, numera rebell, tar sig råd.

Det kan fungera men bara om man ser till att skaffa en trupp som inte innehåller spelare som inte orkar, vill eller kan träna maximalt. Ska man satsa bör man ta hem ett antal hemvändare och ge dem ett mission och det tillsammans med Tomas. Ingen tränare förutom honom kan få dem att välja Spårvägen, och

utan lite ny truppinjektion blir det en halvdan elitsatsning då många spelare inte har det där som krävs för att klara av en hel säsong...knopp och kropp med andra ord. Hur många är kvar efter denna säsong? Nja, ett par av de tongivande kanske. Inte mer. Låt lädret tala, gör Stockholm stolta.


Stockholmshandbollen säger lycka till i vägvalet...

Av Redaktionen - 15 mars 2010 22:31

ATM idag, snart 400 unika läsare...marknadsföringen lyckad. Vi söker fler och fler i handbollsnätverken och hoppas fler bloggare sätter fart, så, Breiding, Sonny, Höken mfl....öppna upp bloggarna, deltag, dra Ert strå till stacken...Alla behövs.


Av Redaktionen - 15 mars 2010 19:31

Från Heh idag...snacka om att vi hade rätt...
Handbollskanalen gör halt men blickar framåt
(2010-03-15)
Under säsongen 2009-10 har ett 30-tal matcher sänds på webben via "Handbollskanalen" på heh.nu. Matchproduktionerna har såväl vad gäller bildkvalitet som kommentatorer och experter fått bästa vitsord. Projektet har blivit en efterfrågad service av många handbollintresserade vilket många nöjda tittare vittnat om. Webb-TV har bidragit till att höja intresset för handboll i allmänhet.

En allmän svacka på idrottens affärsmarknad har dock inneburit svårigheter för det rent kommersiella. Av denna anledning har "Handbollskanalen" sedan ett par veckor gjort på stället halt vilket föranlett frågor från allmänheten.


Vad som kommer att ske inför Slutspelserien och Kvalserien är att de matcher kommer att sändas för vilka "Handbollskanalen" och respektive klubbar gemensamt kan ordna finansiering.

 
Vid HEH:s medlemsmöte i Malmö den 14 april kommer en ny produktmix att presenteras av webb-bolaget. Därefter tar HEH-klubbarna beslut om hur framtiden för "Handbollskanalen" kommer att bli i det längre perspektivet, d.v.s för säsongen 2010/11 och framåt.

 

Arne Johansson

Efter vissa undersökningar och faktamässiga konstateranden, kan vi dra slutsatsen att det var en nolla som tydligen skulle ha dragit in pengar i projektet utan att lyckas.


Patetiskt val av en mindre marknadsmässig organisation som Heh faktisk är. Nä, flytta till Stockholm, snabbt, låt några som kan marknadsföring sköta snacket och förhandlingarna! Låt inte Arne Anka få tro att han är guds gåva till handbollssverige.


Först debaclet i EM sen det här...ja inte fan blir det lättare att sälja in handbollen i företagens balansräkning....tänk på det, ni gamla uvar som häckar i handbollsverige. Föryngra oss - på alla plan. Det behövs.





Av Redaktionen - 15 mars 2010 18:28

Vi citerar från hammarbyhandboll.se


"Att gå till division 1 med Täby, Hammarbys utvecklingslag, har varit säsongens viktigaste målsättning och att nu greja detta samma dag som JSM spelades på en helt annan plats och där vi planerat att vi skulle vara med känns helt perfekt! Det här var ett viktigt steg för den satsning som Täby och Hammarby gör och skapar nu en bra plattform för vårt fortsatta arbete med spelarutbildningen"


Den stora frågan är varför det heter att detta var det viktigaste målet.

Alla vet att det var JSM ni siktade mot, inget annat. Dessutom frågar vi oss vilken satsning ni gör nästa år...ska spelare värvas för att spela i division 1 i Täby och bli underleverantörer till de killar som i år spelat i Täby?

Innebär det att Hampus Elgan, Adam Johansson, Oskar Byrén, Gunnar Pettersson mfl permanent ska spela i Hammarbys A lag? Dessutom finns det numera två Allsvenska Stockholmslag och de kommer törsta efter dessa spelare om det inte ges speltid i Hammarby...




Av Redaktionen - 15 mars 2010 17:00

Erk Larholm...han e kung av handbollen i Linköping numera...men en gång i tiden var han också liten....eller vad sägs om detta? Erik? Kommentar?


Av Redaktionen - 15 mars 2010 15:51

”Krisen” i Stockholmshandbollen! - Jan 2004.

 

Saxxat.

 

 

Produkten ”handboll” i Stockholm är en produkt som måste marknadsföras och säljas mycket bättre. Om vi skall få bra elitlag krävs också att ”de bästa talangerna” i framtiden också väljer handboll. Idag väljer dessa ungdomar fotboll och ishockey i hög utsträckning. Så är inte fallet på en del andra platser i landet. Handbollen måste göras attraktivare. För att bli attraktivare måste vi skapa topplag i svensk handboll som också ges möjlighet att vinna SM. Det gör man genom att skapa resurser för att bedriva elithandboll på toppnivå idag. Stockholmsklubbarna omsätter idag alldeles för lite pengar för att kunna skapa dessa förutsättningar.

  • Ungdomsträningen bör spetsas till alldeles avsevärt. Jag har under mina år i Stockholm sett många avarter. Det gnälls en hel del kring träningstider hit och dit. Det handlar en del om att klara av att organisera träningarna. Jag kan inte påstå att 6-7 spelare på en full plan är att strukturera verksamheten i klubben tillräckligt. Det är att kasta bort resurserna. Hela planer bör användas och kan användas av flera lag samtidigt. Det gör att man kan träna fler gånger i veckan.
  • Vi måste börja träna individerna och inte kollektivet i samma utsträckning. Den individuella färdigheten hos många spelare har en hel del övrigt att önska. Det tränas för att vinna tidiga framgångar på ungdomsnivån. 
  • Dosen träning i veckan måste också alldeles avsevärt höjas över hela verksamheten. Både vad det gäller kvantitet som kvalitet. Här spelar klubbarnas förutsättningar oss ett spratt. Det gäller att skapa förutsättningar för träning. Våra spelare måste ges förutsättningar att kunna träna på en hög nivå över tid. Det gör man inte på kvällarna när man har jobbat mellan kl.8-16 eller vad som nu varit fallet. Tror man att det är vägen till framgång skall man genast tänka om! Konkurrensen är knivskarp och jobbar man inte stenhårt ersätts man snart av någon annan.
  • Vi måste snarast inom Stockholmshandbollen börja se möjligheterna och inte hela tiden måla upp hinder på vägen. ”Det går inte” mentaliteten skall begravas och det för gott. Handbollen i Sverige behöver ett topplag från Stockholm, det är inget snack om saken. De som säger något annat ljuger. Men något topplag skapar vi inte om vi inte ser möjligheterna. Vi har alla förutsättningar i världen. Men vi måste sluta snacka en massa och ”kavla upp” ärmarna och börja jobba i kommittéer, styrelser och dylikt. Det handlar om spelare, ledare och förutsättningar. Det är ungefär som när man växlar mynt, det man stoppar in i automaten får man också ut i andra änden. Vi kan inte förvänta oss att ”tjugolapp” förvandlas till tusenlappar över en natt.

/Uffe Nyström

Vad har hänt på sex år undrar vi?

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards