Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 18 mars 2010 11:12

Ses här klockan 13:00 igen hoppas vi...

Av Redaktionen - 18 mars 2010 09:14

Jaha, återigen, Stockholms bredaste ungdomsförening går till kval. Det är tur för Stockholm att Tumba finns. Och tur för Tumba att Stockholm finns nu när det bär av mot nya motståndare, dessutom, avsevärt bättre än Allsvenska strykpåsar.

Vilka lag får då möta Lindesberg, H43 och Kristianstad? Jo, Hästö och Tumba är klara och det ska till ett mirakel om inte Önnered kan knyta ihop det under sista matchen. Bättre och mindre resor för de lag vi vill ska vara med med i topp 3, Tumba och Lindesberg. Regionen behövs i svensk handboll och jag tror att den tanken även finns hos Lindesberg.


Hur går det då? Ja, allt annat än att de tre elitserielagen tar platserna 1-3 är en skräll. Så är det. Det ska inte finnas någon möjlighet till att förlora så många poäng att det kan störa det tänkta utfallet.

Bland de allsvenska lagen bedömer vi att IFK Tumba har störst chans. Med fem spelare som var med under förra året i elitserien har de den fysiska kompetensen. Dessutom Allsvenskans bästa tränare i Mats Kardell. En tränare som med all säkerhet skulle fört Lugi till SM slutspel. (Det gillar inte Zanotti att höra då Kardell och Zanotti tydligen känner varandra väl från Skånelatiden. Men vi säger det ändå, för Zanotti är en förlorare idag, då gör det extra ont. Inget ont menat Johan, bara lite jävligt att höra dagen efter debaclet i Örebro).

Tumba har ett bra och följsamt försvarsspel, det klart bästa av kvallagen. Dessutom ett par riktigt hårda man mot man försvarare i Linell och den fruktade Christoffer Brännberger. Framåt kan det, och det kommer det att bli, mycket svårt. Fungerar inte finske landslagsmannen Sebastian Johansson och vänsterskytten Emil Koplimaa får man det svårt. Räkna in Sveriges bästa junior, Helge Freiman, så har man i den uppställningen helt klart satt griller i skallen på något lag. Ett kontringsstarkt lag dessutom med en bra målvakt i Filip Krook.


Hästö då? Skador har stört säsongen och den fysiska statusen är inte i närheten av elitserielagens. Dessutom gillar inte laget att spela försvar. Släpper in enormt mycket mål för att ligga i topp. Spelskicklige Hällkvist kom tillbaka och visade att han håller i allsvenskan. Clemons Axelsson blandar och ger och kan störa vilket försvar om han blandar rätt. Är Sandström tillbaka kan Hästö skrälla, inte annars. Svåra att möta på bortaplan.


Önnered är lika dåligt försvarslag som Hästö. Det kommer inte att fungera i ett kval. Har dessutom en av Sveriges fulaste försvarsspelare som dragit på sig flera röda kort i år för uppriktigt sagt, jävligt fult spel. Oskar Ysander heter han. Dessutom uttagen till landslaget av Proppen. Det verkar löna sig att bete sig som han gör tydligen. Laget är tungt i kilon, dåligt tränade och spelar ett tråkigt spel rakt igenom. Dock är just det en av anledningarna till att man lyckats ta sig till kval. Tempofattigt, tung och rakt. Inga finesser i spelet men ändå fler gjorda mål än de flesta lag. Svårspelade med andra ord. Ska dock inte ta mer än 2-4 poäng i denna serie och det mot något/några av Tumba eller Hästö.


-----------------------------------------------

Elitserielagen


IFK Kristianstad med sin hemmaarena innebär 10 säkra poäng. Inget lag i denna serie rår på dem där nere i myllan. Bortalaget IFK är en katastrof och har man sett dem tror man inte att det är sant. De är sorligt dåliga, speciellt som de inte springer hem heller. Så är det på bortaplan. Kommer garanterat tappa poäng mot Lindesberg borta. Dessutom tror vi på skräll och Tumba vinner mot dem hemma. Detta räcker inte för degradering och vi tror IFK blir i en liten klass för sig. Kan nu Kenneth Andersson som tränare tygla Claus Kjeldegaards vilja att alltid göra allt själv så blir det lätt. Dock ett stort avbräck att Dokka Haug är borta för Love Asplund som linjespelare är mindre bra, speciellt som han inte kan springa hem i någon högre fart. Per Möllerberg blandar och ger och verkar nu vara ljumskskadad, något som påverkar det breda spelet för IFK:s del. I målet står en pensionär vid namn Larsson, Jesper Larsson. Han kan äta upp alla elitseriespelare så vad kan han inte göra med mindre rutinerade Allsvenska ungtuppar?


Lif Lindesberg har Herman Arenvang, elitseriens tredje äldsta spelare efter Axnér och Jesper Larsson. Han har spelat på samma sätt i alla år. Man kan tycka vad man vill men fungerar inte Herman sjunker laget i kvalitet. Det är bara att titta på statistiken. Lif har också elitseriens vassaste linjespelare i Payam Hatami som dock har humörsvängningar a la PMS och lätt kan få Iljas onda öga. Nu vann de sista matchen och det innebär lite positivt igen. Tobias Warvfne behöver ingen mer presentation. Är han hel och hungrig kan han göra 15 i varje match mot mindre taggat försvar. Binai Aziz är alltid ett hot och dessutom börjar Sebastien Ehnevid visa kvalform i målet. Svårslaget lag som aldrig ger upp dessutom med ett, när det vill sig väl, helt outstanding, 3-2-1 försvar.


H43 är ett bra försvarslag. Några elakingar som inte viker sig en tum. Men det är också det de lever på. Det räcker långt i denna serie, frågan är om det räcker ända fram till nytt kontrakt. Vi tror inte det. En skada på Roganovic medför garanterat att laget faller ur då kvaliten på anfallsspelet är av Allsvensk klass. Man spelar ett mycket enkelt spel utan några som helst svårigheter för försvaret. 1 mot 1 är deras melodi. Dock finns rutin och den ska inte underskattas. Ett bra försvarsspel mot H43 så kan det räcka till seger för alla Allsvenska lag. Dessutom enkla att möta i en tom Färs och Frosta arena, där publiken mer är intresserade av att skrika ut sin frustration över tränarna och spelarna. Det vore inte kul för herr Axnér att vara med och spela ner laget i Allsvenskan sin sista säsong, om nu de inte innan kvalet med automatik blir degraderade pga av taskigt skötta finanser. Det är dock mindre troligt nu när glasmästaren är inne med fickpengarna.


Stockholmshandbollens tips(lite med 08 hjärtat)


1. IFK Kristianstad, 16 poäng

2. Lif Lindesberg, 16 poäng

3. IFK Tumba, 11 poäng

-------------------------------------------------------------------

4. H43 Lund, 10 poäng

5. Hästö IF, 3 poäng

6. Önnereds HK, 3 poäng


Av Redaktionen - 18 mars 2010 08:47

Till att börja med. Bra Bajen att ni fick med er 1 poäng i slutspelsgruppen. Den kan bli avgörande. Följande indelning gäller och Stockholmshandbollen ger er sin syn på hur det kommer att gå i dessa grupper:


GRUPP A


1) Sävehof

4) Ystad

6) Hammarby

8) Malmö


Sävehof har en grym dagsform men nu är det dags för slutspel och Herr Albrechtssons IK Sävehof kommer att göra allt för att ta "dubbeln" i år. På herrsidan ser laget enormt inspelat ut och topparna är mycket höga - dalarna mindre djupa. Sävehof får räknas som klar etta i denna grupp. Ystad är från Skåne och i Skåne går det troll i SM tecken och de klarar inte av att mobilisera inför slutspelet. Tränarbytet och en småskadad och numera lite mer otränad Seifert ger inte något lyft. Otroliga berg och dalar där man kan gå på pumpen mot många. Vi tippar Ystad som 4:a i denna grupp. Hammarby har den mest erfarna coachduon och är underdog. Man behöver inte bevisa att man kan slå alla lag. Det vet alla. Blir Albin skadefri så är det upplagt för Stockholmsfest. Hammarby lyfter sig under slutspelet och med en frisk Pilfalk, Båverud och en Pettersson på linjen i slag så blir man ytterst farliga. Lägg till de senaste 4 årens målvakts MEP i Herr Åström så vinner man tillräckligt med matcher för att ta 2:a platsen efter Sävehof.

Malmö då? Upp och ner men med minimal erfarenhet av slutspel. Dock med Proppen på sidan och taktiskt kan man besegra vilket lag som helst. Varning för skrällar. Kul att en nykomling visar att det går att hänga kvar och till och med gå till slutspel.


GRUPP B


2) Alingsås

3) Guif

5) Drott

7) Skövde


Ja. Alingsås ska försvara sitt guld och ska klara av att vinna gruppen. Guif är dock i enormt slag och kommer aldrig att förlora hemma mot AHK. AHK i sin tur är äckliga i nolhaga och tappar inga poäng där heller. Sämre på bortaplan än Guif men bara i en match tror vi. Vinner gruppen på målskillnad över Guif.

Drott kan skrälla mot alla men har för tunn trupp för att klara av att nå semifinal.

Skövde är definitivt borta ur alla tips. Linus Lake kan inte ensam sköta anfallsspelet och en målvakt räcker inte för att ta mer än två hemmasegrar....


Semifinaler skulle då bli precis som förra året:


Sävehof- Guif, Sävehof vinner med 3-2

Alingsås-Hammarby, Hammarby vinner med 3-2


Final i Malmö mellan Hammarby och Sävehof som Sävehof vinner tämligen enkelt.

Noterbart är att något skånskt lag inte ens nådde semifinal och därmed minskar också trycket på biljettförsäljningen i Malmö Arena.


KE

Av Redaktionen - 18 mars 2010 08:00

Det har sagts förr, det kan sägas igen. Ingen handboll utan klister och man ställer sig frågan hur mycket dessa ismaskiner kostar att driva varje år. I Stockholm lägger man ner fjuttiga pengar på att städa golvet i idrottshallarna...till innebandyspelarnas förtret...vad göra åt saken?




  
Devil Ekh






Av Redaktionen - 17 mars 2010 23:49

Visst fan kan man konstatera att det finns intresse för handboll. På ynka 4 dagar har vi lyckats nå över 560 unika besökare idag, vilket slog gårdagen med liten marginal.

Handbollen är stark och kan nå mycket längre. Det vill vi arbeta för..


Chefredaktör Ekh

Av Redaktionen - 17 mars 2010 22:15

För nästan exakt ett år sedan förklarade Stockholms Handbollsförbund att ungdomslagen i Stockholm minskat med 32 procent de senaste fem åren. Från att ha haft 769 lag i seriespel hade man helt plötsligt en ödslig siffra på 525 anmälda lag i seriespel.

Ingen slutas förvånas över en siffra på en minskning med hela 32 procent.

 

Tittar man närmare på statistiken ser man att Farsta tappat hela 75% under de senaste fem åren. Det vill med andra ord säga att ett lag som BK Söder som under början av 2000-talet dominerat Stockholmshandbollen idag är helt borta. (Nästintill iaf).


Ovanstående kommer från handbollsfans.se


Man frågar sig några saker.


1. Vad gör förbundet åt detta. Vilken handlingsplan finns. Presentera denna på nästa årsmöte tack!


2. Farsta handbollsgymnasium kanske skulle lägga ner då det regionala upptagningsområdets känns bortblåst. Varför ska unga studenter pendla till Farsta för att träna handboll när området är stendött? Ungefär som att ha en ishockeyutbildning i Rimbo.


3. Vem är ungdomsansvarig/rekryteringsansvarig på Stockholms HF?



MA

Av Redaktionen - 17 mars 2010 21:09

  



Ibland kan man inte hålla sig för skratt....nykomlingen HK Malmö, snuvar Lunds stolthet Lugi på slutspelsplatsen. Malmö hade ingen trott skulle vandra om....

Synd att RIK för första gången i mannaminne missar slutspel. Det hade gjort dem gott, speciellt med tanke på ekonomin. Till slutspelet kommer alltid mycket folk.

Lugi, som även de, brottas med dålig ekonomi får nu hoppas på damerna, i alla fall rent sportsligt eftersom publiken inte lär invadera Färs o Frosta...


Som vi spådde tidigare så gick allså Lugi bet. Ingen svårgissad tippning direkt då killarna ser ledsna och omotiverade ut...läs tidigare inlägg om Zanotti...

Frågan är om han sitter säkert eller om detta gör att HAN blir tränare för Ystad IF, vi menar, Lugi kom ju före H43 i alla fall.


Med tanke på kvalet så tror jag samtliga lag kommer att förlora någon match mot Allsvenskt motstånd. H43 spelar en usel handboll och med en Roganvic ur slag så blir det inte så svårt att lyckas stoppa deras anfallsspel för ett taggat och hungrigt "inget att förlora" försvar.


Angående debatten om domarinsaten i Lund så kan man väl säga att de unga och oprövade Gomérsbröderna återigen hamnade i fokus. Vi kan inte i med våra snällaste ögon säga att det inte var solklar straff....


Nä Lund...två lag på dekis, nybyggd svindyr arena och där Uddenäs nu måste dega in ordentligt för att elitlicensen ska räddas, om det nu hjälper. Vi på stockholmshandbollen stöttar IFK Tumba i kampen mot glasmästarlaget och kanske, men bara kanske, är på plats i Tumba Idrottshus för att gratulera Herr Axnér till sin sista säsong. Måste kännas skönt att lämna ett skjunkande skepp...


Vad säger du Sturmerfoul...eller gråter du hela vägen till damsemifinalen.


  









Av Redaktionen - 17 mars 2010 20:00

   Född 1900 - ännu levande....


Ibland förundras man över varför föreningar försvinner men idag skrev 110 åringen Swithiods ordförande att "Switte" har fått en ny hemsida(om än under uppbyggnad) På den sidan ser man att föreningen lever vidare med yngre lag. Detta med välkända profiler som gör allt för att Switte ska leva vidare. Ett handbollsarv att förvalta och det tycker jag klubben och dess eldsjälar ska ha en stor eloge för...


Swithiod är en förening som sitter inristad i handbollshallar runt om i Stockholm och det är ingen som är gladare än Stockholmshandbollen inte minskar i antalet klubbar. Det har varit för mycket av den varan. Det räcker med att många inom Stockholm hånade föreningen när det faktiskt var tvungna att lämna Din Div 1 plats tidigare denna säsong.


Var är då anledningen till att det inte går inte att starta en handbollsklubb i Stockholm? Jo, därför det finns inga hallar att trycka in sig i. Där har ni problemet, kära handbolls 08:or....det spelar ingen roll, så är det.


Tack Stefan Hjortenbo, Swithiod, för att du orkar, en eldsjäl i handbollens tjänst.



Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards