Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 17 mars 2010 15:15

  


Till att börja med fanns det TV kanaler som var beredda att köpa, dvs betala för att få sända Svensk Elithandboll. Var tog de vägen? Eller betalar SVT och TV4 något till den svenska handbollen för detta? Har ingen aning men lite information skulle vi allt vara intresserade av att få tillgång till.....


Till frågeställningen:

Tänk er att varje webbsändning hade 10 000 tittare i snitt? Det var väl inte så mycket fel i den siffran. 10 000 tittare på varje Webbmatch. Det är ett bra underlag.

Tänk om man enkelt hade fått abonnera på matcherna och betalat 7,50 per match....vad blir det? 75000 kronor. Det täcker väl kostnaderna? Återigen, ingen kompetens bakom bolaget som bildades utan bara en lite mediakåta föredettingar som trodde att de kunde media. Vi säger inte att vi kan, men vi kan i alla fall komma närmare en liten intäkt än vad Webb TV i Sverige AB gjorde. Har vi fel?


Tog man dessutom och bestämde att man skulle sända över hela landet och 26 matcher(det är vad grundserien är i antalet omgångar) och sålt 10 000 abonnemang, eller förresten, vi krymper med 50% då det inte är gratis för det fattiga handbollsfolket, då har vi 5000 betalande kunder som alla kunde betala 200 kronor för ett helt år. Vad blir det? 1000 000 kronor. Lägg till slutspelet där man kanske skulle ha valt 2 matcher vid varje tillfälle....om nu bolaget hade utrustning för

detta.


Lägg till att du också som ägare till bolaget arbetade med klubbarna och la ut "Handbollskanalen Tv-rutan" på varje klubbs hemsida...Tror att antalet tittare hade minskat eller ökat?


Vår fråga till de som kan media är, hur svårt är det att göra en betalning och få en kod som gäller för just den matchen?





Av Redaktionen - 17 mars 2010 14:25

Publicerad 12 maj 2009, skriven av Eskilstuna Kuriren


Skandalen som skakar Handbollförbundet…vad hände egentligen?

I lördags avgjordes SM-finalerna i handboll. En fest där elitdomaren Mattias Jansson inte var välkommen. Detta trots att han av många, tillsammans med kollegan Christian Sandblom, anses vara ett av Sveriges tre bästa domarpar. Mitt under brinnande SM-slutspel plockades i stället Jansson bort från verksamheten. Han frågar sig givetvis varför. Men något svar har inte gått att få.

Den 5 april dömde Mattias Jansson (bilden) kvartsfinalen Lindesberg–Alingsås och fick bra betyg. Dagen efter fick han ändå beskedet att det var färdigdömt på elitnivå. Både i slutspelet och nästa säsong. Ett beslut som dessutom konstigt nog fattades redan dagen före matchen av Handbollförbundets domarkommitté. Varför?
  


Frågorna är många.
Svaren lika med noll men domaren Mattias Jansson själv är övertygad om det hela bottnar i att han är öppet homosexuell.

Kuriren kan nu exklusivt berätta om en soppa som är på väg att utveckla sig till en praktskandal för Svenska Handbollförbundet som senast på torsdag måste svara på tolv tuffa frågor från Diskrimineringsombudsmannen (DO).
(Du kan ladda ner frågorna via länken till höger)

Mattias Jansson har dömt elithandboll i många år. Han och Sandblom har oftast fått höga betyg för sina insatser.

Ändå har Jansson nu petats och eftersom handbollsdomare dömer i par åker även Sandblom ut.

– I mina och många andras ögon är Mattias och Christian bäst i Sverige. Jag fattar inte hur man kan offra dem. Det är en stor skandal, säger en person med stor insyn i Handbollförbundet.

Kjell Eliasson, som är ordförande för Domarkommittén (DK) på Svenska Handbollförbundet, skyller i ett antal dokument på att Jansson har bloggat på internet på ett icke tillåtet sätt.

Bland annat har Jansson i sin blogg kallat en domarkurs för ”pisskurs”, vilket vi ska berätta mer om i morgondagens tidning.


”Bara ett svepskäl”

– Men vad är tillåtet och inte tillåtet? När jag bloggade fanns det inget regelverk och inte ens några direktiv som jag hade fått kännedom om. Ändå bestraffas jag genom att bli bortplockad från slutspelet trots att min sportsliga status berättigar mig till att döma minst semifinaler, säger Mattias Jansson och fortsätter:

– Bloggen är bara ett svepskäl. Det som Kjell Eliasson har hakat upp sig på är min sexuella läggning och att jag är frispråkig. Jag har bland annat haft synpunkter på domarkurser och andra sammankomster för domare där spriten flödat och representanter för svensk handboll skämt ut sig och sin sport.

Mattias Jansson sticker inte under stol med att han är homosexuell och har vid ett flertal tillfällen i samband med kurser och andra domarsammankomster upplevt att han på grund av detta har blivit trakasserad av Kjell Eliasson och domarkollegor.

– En av mina kollegor bland elitdomarna har till och med kallat mig för lögnare, att allt är patetiskt och en massa andra saker som det knappast anstår en kollega.

Mattias Jansson dömde sin senaste elitmatch söndagen den femte april i Örebro mellan Lindesberg och Alingsås som var den fjärde kvartsfinalen mellan lagen.

Dagen efter blev han avstängd.

Det beslutet fattades dock konstigt nog av domarkommittén redan dagen före matchen.

Den 6 april fick så Jansson beskedet av Kjell Eliasson att han var avstängd som domare och inte får döma mera i slutspelet och att han inte heller får döma i Elitserien säsongen 2009/2010.

Detta fick Mattias Jansson att snabbt överklaga till Svenska Handbollförbundets styrelse.

– Det står givetvis DK fritt att inte nominera mig som elitdomare på sportsliga grunder men inte när skälet anges vara en grund som är baserad på att jag har brutit mot en överenskommelse som aldrig har funnits, säger Mattias Jansson.

Han har också överklagat ärendet till Riksidrottsnämnden (RiN) som har gett Svenska Handbollförbundet bakläxa (se dokumentet ovan) genom att meddela att förbundets Domarkommitté inte kan bestraffa en domare. Bestraffningar ska ligga på Rättskommitténs (RK) bord.

”Helt oacceptabelt”

– Sättet som Mattias Jansson plockats bort på är helt oacceptabelt. Ska han stängas av måste det ske via förbundets rättskommitté. Det här är ytterst klantigt skött och pinsamt för förbundet som är på väg att skämma ut sig fullständigt genom sin hantering av frågan, säger en källa till Kuriren.

Vidare har Mattias Jansson anmält Svenska Handbollförbundet till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för diskriminering och trakasserier på grund av hans sexuella läggning.

Det har medfört att DO har ställt tolv väldigt tuffa frågor till förbundet och vill ha svar senast 14 maj.

Frågorna ser du här intill och är en glödhet potatis i förbundet.

Kuriren har sökt åtskilliga styrelsepersoner, allt från ordföranden Hans Vestberg och neråt, för kommentarer. Ingen vill prata om härvan. Men till slut fick vi ett mejlsvar signerat Christer Thelin som är VD på förbundet och adjungerad i styrelsen:

”Det stämmer att Mattias Jansson har anmält SHF för Diskrimineringsombudsmannen och närmast skall SHF till DO svara på en del frågor som ställts till förbundet. Detta kommer att ske inom föreskriven tid. Så länge ärendet är föremål för DO:s granskning har SHF inte för avsikt att till media eller andra vidare kommentera de beskyllningar som i anmälan riktats mot förbundet. Av hänsyn till inblandade lämnar vi just nu inga kommentarer i övrigt heller”, skriver Thelin.

Mattias Jansson har vid tre tillfällen skrivit om domarkurser bland annat på sin blogg. Det har domarbasen Kjell Eliasson under resans gång haft som ursäkt till avstängningen.

Nu vill dock Eliasson inte vara med och uttala sig längre. Ändå har ett parallellfall till Janssons dykt upp under den senaste turbulenta månaden.

Det handlar om domarkollegan Krister Andersson från Trelleborg som skrivit inlägg på Janssons blogg.

Anderssons fall behandlades där det ska. Det vill säga i Rättskommittén och Andersson har varnats för sitt tilltag. Men det stannade där och han var en av domarna under finalfesten.

Har lämnat in polisanmälan

Mattias Jansson anser dock att det Krister Andersson skrev om honom var så pass kränkande att han även lämnat in en polisanmälan.

– Polisen har i alla fall inte lagt ner ärendet utan har tillsatt en utredare, berättar Mattias Jansson.

– Att jag blivit polisanmäld visste jag inte. I övrigt har jag inga som helst kommentarer om något som handlar om Mattias Jansson. Jag hänvisar till Kjell Eliasson, säger Andersson.

Den för tillfället avstängde, eller bortplockade, Jansson vill i och med sitt agerande få upprättelse.

– Handboll är mitt liv och det enda jag vill är att min heder återupprättas och att jag får fortsätta döma elithandboll tillsammans med Christian Sandblom.

Det senaste som hänt är att Mattias Jansson redan före SM-finalen fick sin status ändrad från elitdomare till regiondomare. Samma öde har drabbat kollegan Sandblom.

– Jag trodde man var elitdomare hela säsongen ut. Det står i alla fall så på mitt legitimationskort som gäller till 1 oktober 2009. Det här är ju inte klokt, säger en uppgiven Mattias Jansson.

Eskilstuna-Kuriren har sökt domarkommitténs ordförande Kjell Eliasson för kommentarer.

Han vill inte uttala sig men svarar så här i ett mejl till tidningen:

”Fallet Mattias Jansson är just nu uppe i flera instanser. Domarkommitten, där jag är ordförande, håller just nu på med att besvara ett antal frågor. Under den processen har vi inga kommentarer att göra över huvud taget”.


-----------------------------------------------------------------------------------


Stockholmshandbollen ställer oss frågan. Är det kvalificerat skitsnack eller finns det någon som helst sanning i att homosexuella idrottare blir behandlade illa pga av sin sexuella läggning?

Personligen tycker vi på stockholmshandbollen att Mattias med sin enormt arroganta stil och översittarfasoner får skylla sig själv? Vad tycker ni? Rösta även på dagens andra fråga...viktigt




Av Redaktionen - 17 mars 2010 13:08

   


Inte mycket att fundera på tycker vi här i Lappland.

Pelle var med och tog det sista Skåneguldet i handboll 1992 så det borde väl inte kunna misslyckas. För det är väl Guld man vill ha i Skåne? Med den kopplingen hade vi i Stockholm gjort slag i saken......man behöver ju inte mer än tänka så...och det är väl det man har gjort i YIF, för kompetensmässigt så kan YIF tuffa och välbärgade styrelse i sina blazers inte säga att det har tänkt. Sveriges rikaste klubb tar sig inte ton direkt.....Har de också hål i plånboken?


Frågan är om Ystads kunniga publik inte har blivit spyfärdiga av namnet Käll eftersom ingen hittills har sagt sig stå bakom beslutet....









Av Redaktionen - 17 mars 2010 12:49

VI ställer oss frågan om USM är ett problem. Visst, det är härligt att se unga spelare som kämpar om SM guldet, så långt ner i åldern som 15 år.

Vi återkommer med en utförligare analys om vilka problem som kan uppstå.

En del av det vi kommer att belysa är att det ligger ett enormt fokus på laget och efter SM , i synnerhet i Junioråldern, försvinner intresset för killarna/tjejerna. Det tar liksom slut. Då är det inte laget som gäller längre, utan enskilt skickliga spelare som under pojk/flickåren ska ha fått utbildningen att kunna spela i vilket lag som helst.

Mer om detta under senare i veckan.


Vad tycker ni? Ska vi slopa SM för B ungdom? A ungdom? Återinföra någon annan tävlingsform? Gamla pojkallsvenskan har varit på tapeten? Ska elitklubbarnas juniorlag, precis som i hockeyn, bilda en nationell juniorserie med sammandragningar? Där alla möter alla 2 gånger?


Frågeställning 1:

Fokuserar föreningarna för mycket på laginsatser istället för individuell utveckling?

Frågeställning 2:

Hur många spelare som har vunnit JSM blir elitseriespelare av klass?


MK


Av Redaktionen - 17 mars 2010 10:15

Så där ja, då hittar vi den stora stygga plumpen. Han är så mycket omdebatterad att han kan få en egen krönika, Kjell Eliasson, Alingsås.

Vad händer egentligen med stämningen av handbollsförbundet som Mattias Jansson stod bakom? Vad är senaste nytt? Har det blivit en förlikning i ärendet? Vad var anledningen till att han egentligen fick "sparken"? Inte för att Mattias är speciellt ödmjuk eller socialt begåvad som handbollsdomare men är Eliasson det som ordförande för domarkommitteén?


Vad kan han göra för att Svenska domare blir fler och bättre? Vad bidrar han med i det strategiska arbetet? Varför envisas han med att jävlas med tränare och spelare genom att ta den plats han gör som delegat. Han har varit med för länge och inte har det blivit ett uns bättre på domarsidan heller. Samarbete med klubbarna innan, under och efter säsongen ligger på denna grupp. Vem gör vad? Vilken dialog förs med klubbarna representerade i Heh och Sdh? Säsongsplanering? Denna kommitteé måste sätta upp mål och bjuda till den med. Gör det!


Ralf Lundberg är anställd på handbollsförbundet och har i vårt tycke ett tufft arbete och där han ibland känns lite ensam.


Läs mer om Eliasson i denna artikel

Av Redaktionen - 17 mars 2010 08:27

Marknadskommitteén i Svensk handboll består av 3 personer. Deras uppgift är att jobba med ett projekt kallat "Svensk Handboll tillväxt 2012"

Dessutom ska de utveckla samspel med SDF, elitorganisationer och kommittéer vad avser marknads- och kommunikationsfrågor.


Vi ser direkt att H43 sparkade ordförande, Roland Ekström sitter som ordförande. Styr kommitteén från Lund med andra ord. De övriga inblandade är en viss Dennis Axnér och till sist en Stockholmare, Pia Carlsson-Törnqvist, tillika kommunikationsdirektör på Folksam. Ska dessa tre ta Svensk Handboll till en ekonomisk hållbar nivå?


Fördelen är väl att Ekström bara sitter på två stolar numera men vi ställer oss lite frågande till hur mycket arbete som kan läggas ner av en kommitteé på tre personer där deras ordinarie arbeten tar enormt mycket kraft. Dennis Axnér, född 68 känns som en frisk fläkt och kan kanske med sin enskilda firmas SNI kod kanske göra någonting. Reklam, PR, Mediebyrå & Annonsförsäljning står det i affärskatalogen.


Vi får hoppas att de lägger ut det "skosulenötande" som behövs för att få in pengar, för det går inte att göra detta halvdant. Sen undrar jag när klubbarna i landet ska få se en visionsbild över "Svensk Handboll tillväxt 2012"...var ska vi vara?


Är det här rätt gäng? Vad tycker ni? Berätta vad ni vet?

Av Redaktionen - 16 mars 2010 17:23

Under kommande dagar ska vi analysera den ledningen som finns för Svensk, regional och elithandboll. Vi ska granska hur länge, vilken framgång och på vilket sätt de lyckats ta handbollen ett steg längre än konkurrerande idrotter, för, ja, ni hörde rätt, det handlar om konkurrenter. Vi måste vara bättre och smartare på allt, för att få företag och människor att sluta upp bakom vår älskade idrott.


Vi hoppas på att genomgången visar på någon förändring i rätt riktning men vi ytterst tveksamma. Vi kommer att jämnföra klubbar och regioner, kunskapsmassa och erfarenhet. Det räcker inte med att ha varit någonting på 70 talet i handbollssverige, man måste kunna andra saker för att lyfta från den enormt långa flygplansraksträckan som handbollen just nu är i fas 2 av 10 på.


RE

Av Redaktionen - 16 mars 2010 12:37

  


Tips


Hammarby: Stockholms enda elitförening får kanske beskedet om degradering inom kort. Vore förödande. Oavsett så kommer det att hända en hel del.


Albin till utlandet, annars Lugi som tappar Forsmoo

Pilfalk tar modelljobb och slutar med handbollen

Åström lägger ner som tidigare sagts.

Jens E flyttar hem för han får inte lira.

Jimmy Karlsson, trappar ner i Skånela

Erik Höglund till ny klubb, möjligtvis YIF som måste ersätta Ekberg.

Daniel Båverud och Fredric Pettersson proffs i Danmark/Tyskland

Ungtuppar fyller på från Täby/Jr samt Viktor Östlund som är het.

Tufft år med strama tyglar men Hammarby måste leva vidare, viktigt!


IFK Tumba. Bättre ekonomi dock långt från elitseriemässig(vad det nu är)

Kan inte tänka mig att kvalet till elitserien klaras av. Skulle det ske så blir det svårigheter rent ekonomiskt och organisatoriskt. Dessutom med damer som kostar mycket mer i Allsvenskan. Jobbig sits i en idrottsovänlig kommun.

Behåller truppen intakt, söker komplement och unga spelare från hela landet.

Freiman tydligen kontrakterad ytterligare 1 år, sen blir det svårt att behålla honom.

Frågetecken kring tränare Kardell. Stabil Allsvensk, ung trupp tippas.


Djurgården IF - nya i Allsvenskan - nya krav

Ökar träningsdosen. De äldra spelarna, Patrick och Roger Järeholm lägger av.

Behöver 3-4 bra spelare för att hänga kvar utan kval. Ett fåtal spelare håller Allsvensk klass, de som gör det är Olof Johansson, Timmy Sundin(som H6 men om han tränar bättre), samt någon keeper. Brun har spelat Allsvenskan tidigare och bör klara av det rent fysiskt. Båverud till skånela? Petter får räknas som 1:a M6 och kan blomma ut ännu mer. Rätt inställning finns där.

Sonny "the man"  bör lägga av och börja jobba för handbollens mer kaxiga attityd och få mer rubriker. Det är en viktigare mission att berätta om för sina barnbarn än att sega på i Allsvenskan. Tips Sonny!


Rimbo HK - kanske och förhoppningsvis i Allsvenskan genom kval

Får det svårt i Allsvenskan med truppen idag. Svårt att värva spelare till Rimbo. Som att flytta till ny stad. Underifrån kommer inte att hålla. Lever på ett par spelare.

En frisk fläkt dock.


Skånela IF - guldgruva

Kan bli obesegrade nästa år om Jimmy Karlsson och båda Östlundarna väljer märsta. De står för någonting där ute. Ser gärna en uppgradering !

Märsta vakna upp. Ni har en guldgruva av spelare!


Silwing Troja - nedre regionen av division 1

Får svårare och svårare. Inga unga spelare då laget saknar verksamhet som föder seniorspelare. De som inte får plats i Djurgården eller Tumba bör välja denna förening. Men bara om de slutar att tala om hur och med vilka spelare man ska spela med i nästa match.


HK Tyrold - bör slås i hop med Tyresö

Fin försörjning och bra ledare. Dessutom en röd(grän/vit) tråd genom leden. En klubb som tagit över i tyresölandet. Här bör man slå ihop Tyrold och Tyresös A lag och verkligen satsa på kvalitet. Först då fungerar det. Nytt namn: Tyresöpojkarna


Tyresö IF - dekisklubb som måste agera

Har några riktiga talanger. För lite drag i föreningen och för få ledare av kvalitet. De tre-fyra bästa spelarna tillsammans med motsvarande i Tyrold skulle bli topplag i division 1. Gör något!


Lidingö SK - kommer sist nästa säsong

Hänger kvar på ett berömt hår. Får det lika svårt nästa år då spelarna har för dålig träningsinställning. De bästa kommer att lämna för Djurgården/Tumba och sen blir det som kommer underifrån för tunnt. Faller ur nästa år.


Täby Handboll - ovisshet att inte veta vilket ben man ska hoppa på

Brask och Mattsson gnetar vidare i tron om Hammarbys stöd. Farligt men intressant. Förslaget är att stå på egna ben och skapa vision och mål för TÄBY. Ett hett företagarklimat bör gynna. Spelarna av kvalitet tillhör Hammarby och tvingas nog nästa år spela permanent i HIF, oavsett var de befinner sig.


Har vi sagt något olämpligt? Bra !










Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards