Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 24 mars 2010 11:26

     

Johanna                    Annika


2 rutinerade landslagsspelare väljer Sverige. Det är fantastiskt bra för damhandbollen i landet att två spelare(än så länge) har valt att fortsätta sina karriärer i Svenska klubbar.


Vi ställer oss frågan, när ska Spårvägen, Skuru och nu också Tyresö värva hem Helgesson eller Fatima Malic? Den svenska damhandbollen behöver ett par namn till.

Snälla sponsorer, in med degen så vi kan konkurrera i kvalitet här hemma.



Av Redaktionen - 24 mars 2010 11:00


Härligt med kvinnliga handbollsbloggar som också verkar ha lite humoristisk anda vilket många handobollsbloggar totalt saknar.

Vi välkomna dig till dagens handbollssamhälle på nätet, Åsa Josefsson på Expressen.  Som tack för att du finns så får du en länk hos oss.  

Av Redaktionen - 24 mars 2010 08:01

Vrid upp volymen och kasta dig ut i vardagen med hjälp av Evert.


  


Vi hörs under dagen idag , keep up the good work






Av Redaktionen - 23 mars 2010 21:57

Vi vet att många såg en fantastisk handbollsmatch ikväll. Inramningen kunde liksom äta sig in i vardagsrummet. Det är så handboll ska upplevas helt enkelt.

Man skulle kunna zappa sig dit live. När kan vi göra sådant? 2098 kanske eller så.

Förövrigt så kommer väl informationen om att Tyresös damer är klara för Elitserien ut på Stockholms handbollsförbunds hemsida just samma år. Vi blir irriterade, vi har pratat med folk som är irriterade. Nu gäller det att tala om att vi blir irriterade, men vågar vi? Vågar du? Gör det i sådana fall. De är inga poliser där inne på förbundet.

Nog om det idag,


Tillbaka till Tysk Per. Alltså mannen med en av de tacksammaste uppgifter som utländsk tränare för en tysk klubb, Per Carlén. Med endast en tyskfödd stackare i Flensburgs trupp så känns det som att han inte behöver lära sig tala ordentlig tyska. Han slänger sig med egna ord och en besynnerlig dialekt. Det låter kul, jävligt kul faktiskt. Svensk-Tyska i ett nötskal. Vilken underhållning. Stor underhållning.


Per skulle passa som tysk på riktigt tycker vi. Han är så där utagerande härlig att beskåda och har också lärt sig att slänga ut med armar och ben på rätt sätt.


Åter till matchen som vi kan jämnföra med Guif - AHK matchen. Här sitter 10 000 tyska totalt partiska gaphalsar och lever ut tillsammans. Med öl och wurst, med alla möjliga jävla tillhyggen att föra oväsen med. I Sverige är det förbjudet att ha trummor, det har Ystad IF motitionerat bort för ett par år sedan. Det låter så mycket och de gamla får ont i huvudet var motiveringen. Det är sådant som Heh driver på.


Detta medförde ett nytt trumreglemente vilket innebar att man endast fick ha tamburiner. Hur fan kan man lägga ner tid på att döva allt liv när det är stämningen vi vill år, oavsett storlek på arena och publikantal. Svara på det ni som kan!


Länge leve handbollen i Sverige, eller förlåt, lever handbollen i Sverige länge?

Skärp oss - bidra du med.


The Devil





Av Redaktionen - 23 mars 2010 20:45

Skuru IK:s Magnus Rådahl ger svar på tal genom att till oss maila följande kommentar.


  

Magnus Rådahl, Skuru IK

Elitansvarig

 

Nedanstående inlägg är i sin helhet inkommet till oss på redaktionen

 

Hej Patrik,


Jag vet tyvärr inte vem du är och jag har som verksam i Skuru under många år inte sett dig på våra läktare så du kan inte vara så frekvent besökare.

Mitt i har ju alltid kommit i bakvattnet bakom Nacka Värmdö Posten här ute öster om Slussen så det kanske inte är så konstigt.

Vad som är mer konstigt är att du uttalar dig om Skurus styrelse i allmänhet och Skurus elitkommitté i synnerhet.

Jag har, mig veterligen, aldrig pratat med dig och du har aldrig sökt upp mig för kommentarer under mina två år i styrelsen och elitkommittén, varav det senaste som ordförande och elitansvarig. Jag har däremot försökt nå Mitt i men inte lyckats få ut budskap om Skuru och Stockholmshandbollen. Partsinlagor och ointressanta för Mitt i kanske men stick i stäv mot vad du skriver.


När det gäller dina kommentarer om Skurus arrangemang tyder det på att du inte varit i Nacka Bollhall på flera år. Det är nämligen flera år sedan stolarna lagades och jag skulle vilja påstå att vi sedan två år tillbaka har ett av dom bästa arrangemangen i Stockholmsområdet med såväl ljud och bild med presentation av spelare sponsorer mm med videokanon på väggen. Några styrelseledamöter på ”pressläktaren” (det var snällt av dig att kalla det trånga utrymmet högst upp på läktaren för det Patrik) har du dock inte kunnat hitta på flera år. Förutom undertecknad då som sköter ljud och bild därifrån.


Du har givetvis rätt när det gäller publiktillströmning och hallens beskaffenhet i stort. Anläggningen är, precis som hos så många andra, kommunalägd och vi har inte kontroll över vår egen hall. Våra 252 sittplatser kan vi inte göra mycket åt men vårt publiksnitt på 323 är 75 personer mindre än hallen får ta och det borde vi kunna göra bättre. Det jobbar vi på även om det är hård konkurrens om den svårflörtade Nacka publiken.

Att jag själv vid ett ungdoms SM finalsteg jag var ansvarig för lyckades trycka in över tusen personer i den hallen resulterade tyvärr i att brandmyndigheterna kom och hade synpunkter på maximalt antal samtidiga besökare i hallen, det ligger oss numera i fatet.


Stockholms regionens dåliga hallar är ett öde som Skuru delar med alla andra föreningar och vi är heller inte ensamma om att banka på dörrarna hos dom lokala politikerna och skrika efter fler och bättre hallar. Att Eriksdalshallen är den enda hall i hela länet som TV godkänner som arena vid TV sändningar snedvrider konkurrensen om handbollsintresset ner mot Skåne och Göteborg där det finns gott om godkända hallar, blir fler TV sända matcher och därmed mer reklamintäkter. Pengarna hamnar i sydväst och Stockholm hamnar mer och mer efter.


När vi nu är inne på den frågan, alltså pengar, är det bara att fortsätta för nu närmar vi oss den springande punkten. Skuru IK bestämde sig för många år sedan att inte befatta sig med svarta pengar! Vi är absolut inte ensamma om att ha tagit ett sådant policy beslut men det kan omöjligen ha fattats av alla föreningar. Vi har i kontakter med såväl spelare som tränare insett att personerna ifråga inte kan tänka sig att sätta sin fot på en handbollsplan utan skattefri ersättning. Vi har då tvingats tacka nej för att ett kort tid senare se samma person/personer dyka upp i andra föreningar. Vi kan inte matcha det och kommer aldrig att ens försöka! Att ”plocka hem några Stockholmstjejer” låter ju fint men vilka finns? Dom som avslutat sin proffskarriär i utlandet och ska komma hem och börja arbeta med civila jobb? Etablerade spelare som spelar på andra orter med av klubbarna fixade lägenheter och jobb?


Allt kommer ner till ekonomi. Att driva ungdomsverksamhet är förhållandevis billigt och där gör vi det vi är bra på, vill jag nog ändå påstå, och det ger resultat i form av bland annat SM guld på ungdomssidan. Men det är ett gigantiskt steg mellan att vinna ett JSM guld och att vinna ett senior SM guld. Om någon tror något annat så har dom inte riktigt koll på läget. Lycklig är den förening som klarar av att driva ett elitserielag på bara egna (och billiga) produkter. Vill man finnas i elitserien behöver man förstärkning av talanger såväl som etablerade spelare från andra föreningar. Till det behövs pengar!


Här har Skuru helt klart misslyckats. Vi kunde inte på ett bra sätt slå mynt av dom tre SM guld vi tog i början av 2000 talet. Vi har inte lyckats attrahera sponsorer i den utsträckning vi borde och har dessutom under den senaste konjunkturnedgången tappat sponsorer. Ett öde vi delar med andra föreningar och andra idrotter men icke dess då mindre ett misslyckande och det är här vi har fokus och här vi jobbar hårdast. Självklart ligger fokus även på spelartrupp och tränare men utan en ekonomisk grund att stå på och den ekonomiska tröskel vi behöver komma över så kommer vi inte dit. Hellre missa några av dom bästa för att kunna hålla det vi lovat och åtagit oss gentemot medlemmar, spelare och ledare än att teckna guldkantade kontrakt med spelare och tränare som ”folk känner igen” som vi antingen inte kan hålla eller som hotar vår verksamhet i stort.


Du slår även huvudet på spiken när du är inne på att isolera damelitlaget, sådana tankar har funnits, speciellt nu när vårt B-lag av egen kraft spelat sig till en elitserieplats, vilken vi för övrigt avsagt oss till förmån för spel i nya damallsvenskan. Detta har dock inte fallit i god jord hos vår huvudstyrelse som i den flersektions förening vi är vårdar namnet Skuru över allt annat. Den frågan återstår fortfarande att diskutera och eventuellt paketera om i annan förpackning.


Så Patrik, din krönika i stort hade ett bäst före datum och det har sedan länge passerat.

Några få av dina punkter gäller fortfarande och man behöver inte vara speciellt insatt i vare sig handboll eller Skuru för att lista ut dom, ekonomi är A och O för att driva all verksamhet. Några punkter du tar upp är problem vi i Skuru delar med andra föreningar inte bara inom Stockholms handbollen. Men på det stora hela, kom in i matchen!


Med vänliga hälsningar


Magnus Rådahl




Av Redaktionen - 23 mars 2010 20:30

Hör av er till oss så får ni en logga - ni är därmed medlemmar i bloggarna som ska föra fram handbollen.


Avbytarbänken? Dodo? Sturmerfoul? Mellansvenska? Maila till oss på stockholmshandbollen@live.se så får ni en högupplöst fil.


  

Av Redaktionen - 23 mars 2010 18:30

Vi måste klara av att hantera detta och skaka av oss. Precis som vi säger oss göra, när jämförelsen med hockey och fotbollen kommer in i bilden. I hockeyn har de pansarskydd, i fotbollen har de glaslirare. I handbollen måste vi vara hårda och sportsliga. Ta och sen ge igen, på ett inte alltför utmärkande sätt.

Det är det allt handlar om.


Vi försvarar inte Seiferts tryckare på Stenbäcken men va fan, ärligt talat. Det är slutspel och det är kamp och det blir lite skriverier. Så farligt var det inte och ni som gnäller, gnäll lika mycket över att domarna tillåter mindre och mindre i svensk handboll, men mer och mer i internationell handboll.

Det ska vara publikfriande och i det ingår lite jävlar anamma. Bara så ni vet så är det show vi behöver, inte några jävla dockor som har trådar i armarna länkade till någon lagomdomare. Och, ja! vi vet, de kallas marionettdockor. Fler jävlar i svensk handboll och media kommer visa sig. Var så säkra.


Ta en titt här så fattar ni som inte redan fattat vad internationell handboll idag handlar om.


Eller varför inte fotbollen som är katastrofalt efter i sverige. De lyckas genom saker som denna få helsidor. Har vi fel? // Devil


 


---------------------------------------------------

---------------------------------------------------


Å andra sidan av av "The Thing" - som följt hetsen hos Flincken på AB under dagen.

Man förvånas av bortförklaringarna och nya röda kort som skulle ha delats ut. Hela matchen finns att tillgå genom oss. Någon som vill ha? Be snällt.


Vi kan konstatera att det är bra för Svensk handboll att det bli lite hårda tag. I detta fall mer obegripligt att domarkontrollanten säger som han säger. Avstängning eller inte. Det är för tufft spel, det vet vi alla. Seifert satsar fullt ut helt medvetet. Det var en smäll värd namnet. Att Ystad är som dom är undgår ingen och deras fina VD:ar i styrelserummet är långt ifrån kunniga vad gäller sporten handboll så de ska knipa. De har ju värvat Pelle Käll så de har inget att komma med.

Låt dem springa omkring med sina blazers med klubbmärken och leka ekonomiskt oberoende, det är okey. Snart är allt ett överfall i Ystad, även det medial mot Seifert som kastade ut sofforna i Tyskland, eller? Kunde låta på dem som "Vaddå! Då skulle ni ha sett några andra spelare, de gjorde si och de gjorde så".

Skärp er, bara för att ni är den enda Wallanderstaden så kan man inte lita på att just Kurre kommer och försvarar er med några påhittade videoinslag från denna match.


The Thing and onlý

Av Redaktionen - 23 mars 2010 16:00

 
I går kväll fick damernas division 1 norra ett nytt utseende, inget konstigt med det egentligen.
 
Detta innebar att Stockholm fick ett nytt elitserielag i handboll, förövrigt något som Stockholms handbollsförbund inte ens har kommenterat på sin hemsida. Skamligt tamejfan snudd på brottsligt.
Grattis Tyresö HF från Stockholmshandbollen.
 
Kungälv från division 1 södra, som var klara sedan tidigare skulle ju möta Örebro som kom 3:a i norra. Nu blev Örebro 2:a och Tumba 3:a. Detta innebär att Kungälv, som kanske hade bokat resa, analyserat Örebro, fick göra om och på nytt.
Nu bär det av till huvudstaden istället.
 
Evert Ekh
 
------------------------------------------------
------------------------------------------------
 
Hur skall man kunna scouta sina motståndare, beställa biljetter eller buss om lagen kan säga nej bara dagarna innan matchen skall spelas?
Senaste fallet är Nacka HK som tackade nej till elitserien.
Kvalspel för Tumba istället. Skoj för dem att de haft chans att förbereda sig inför det största ögonblicket i de tjejernas idrottskarriär.

Finns det några tidslinjer alls från förbundet här?

Borde man inte kunna prata om detta innan säsongen? Under säsongen?

Att 2-3 dagar innan få reda på att man plötsligt skall möta ett annat lag när det gäller kval upp till vår högsta serie känns inte helt seriöst!

Hade ishockeyn kunnat göra samma sak? Nej, vi i Almtuna tackar nej till kvalserien, nu får Rögle, Södertälje m.fl möta Malmö istället. Icke!

Vad gäller? Vilka regler finns nedskriva som vilka känner till dessa?
 
Bruce Banner, alias BB
 
 
       

















Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards